Lenovo are ganduri mari – Doreste sa achizitioneze RIM

Lenovo are ganduri mari - Doreste sa achizitioneze RIM

Este doar idee pe care CFO-ul Lenovo, Wong Wai Ming a prezentat-o intr-un interviu la intalnirea anuala in Davos, Elvetia. Acesta a precizat ca Lenovo se gandeste la posibile investitii si aliante strategice, una dintre ele fiin RIM, Blackberry. 

BlackberryZ10

„Analizam toate oportunitatile, RIM si multi altii. Nu vom ezita daca se va prezenta oportunitatea potrivita care ne poate avantaja pe noi si pe actionari a declarat Wong. Stirile despre o posibila asociere sau achizitie vin la doar cateva zile de la lansarea programata pe 30 ianuarie, a noilor terminale ce ruleaza OS10, Blackberry Z10 si X10. Primul este un dispozitiv cu touchscreen iar cel de-al doilea este clasicul QWERTY ce beneficiaza si de un display touch.

Dorinta lui Lenovo este sa se impuna si mai mult pe piata de mobile, mai ales in Europa cat si in Statele Unite, de aici pleaca si dorinta de a achizitiona deja o companie cu experienta in acest domeniu, mai ales daca respectiva companie are si probleme in a se mentine pe linia de plutire. RIM a inceput sa isi revizuiasca strategia anul trecut, astfel pare o tinta pentru toate companiile interesate de o astfel de achzitie. Mai ales pentru piata din america de nord, unde RIM are o pozitie inca importanta, Lenovo ar plati destul de bine pentru a isi asigura suprematia. O achizitie de acest gen ar avea insa nevoie de acordul guvernului Statelor Unite cat si al Canadei, pe motivul ca RIM detine retele private si securizate pentru statul american si canadian. Probabil vom afla mai multe la scurta vreme dupa lansarea celor doua terminale, atunci cand vom vedea reactia consumatorilor la noul produs RIM, care este decisiv pentru viitorul companiei.