21 ian. 2013 | 15:15

Left 4 Dead 2 primeste suport pentru Steam Workshop

ACTUALITATE
Left 4 Dead 2 primeste suport pentru Steam Workshop

Noua initiativa Valve de a oferi suport pentru continut creat de comunitate in Steam Workshop s-a extins si la Left 4 Dead 2. Dupa Team Fortress 2, Portal 2 si Dota 2, a venit vremea pentru simulatorul de apocalipsa sa primeasca tot felul de noi niveluri, campanii si imbracaminte pentru personajele din joc.

Left 4 Dead 2

Inainte de a face public suportul pentru Steam Workshop, Valve a oferit sansa unor modderi de a realiza continut pentru Left 4 Dead 2, iar acum sunt disponibile deja peste o mie de campanii realizate de comunitate si ale cateva mii de obiecte si skin-uri pentru personaje. Pentru a accesa noile moduri, Valve a inclus in joc un nou tab in meniul principal numit „Add-ons”. De aici vor putea fi descarcate noile creatii, unele dintre ele putand fi chiar vandute pe bani reali de catre creatori. Este foarte interesant de urmarit cum va evolua aceasta initiativa in timp, intrucat deja Dota 2 vinde un numar impresionant de „haine” pentru personajele din joc, majoritatea dintre acestea fiind realizate de catre comunitate.

Este posibil insa ca multe dintre jocurile Valve bazate pe componentele online sa devina free-to-play in viitor, asemeni Team Fortress 2. Profitul de pe urma acestora ar putea sa vina strict din vanzarea de astfel de mici optiuni de personalizare ale personajelor, accesul la noi harti si campanii, cat si introducerea de echipament nou.