JVC GC-PX100 – O camera video mica, dar performanta, la IFA 2013

JVC GC-PX100 - O camera video mica, dar performanta, la IFA 2013

Din seria produselor interesante, am observat si camera video JVC GC-PX100. Ce mi s-a parut interesant la fata locului a fost forma asemanatoare cu cea a unui DSLR.

JVC GC-PX100

JVC GC-PX100 nu este doar o simpla camera video, ci una care a castigat premiul EISA pentru cea mai buna camera video consumer a anului. Senzorul este unul de 1/2.3 inci, un senzor CMOS de 12,8 megapixeli. Camera are zoom optic de 10x, doua stabilizatoare de imagine, unul electronic si unul optic, si posibilitatea de a inregistra AVCHD 2.0 si MP4 la 36 Mbiti pe secunda. Formatul Mov este inregistrat la 40 Mbiti pe secunda. Un singur card de 32 GB ofera spatiu pentru 107 minute de inregistrare la cea mai inalta setare.

Camera JVC GC-PX100 este foarte apreciata pentru multitudinea de controale manuale si pentru modul cum sunt dispuse pe body-ul acesteia. Se pare ca producatorul a luat confortul in utilizare in calcul mai mult decat constructia unui corp mic si incomod pentru camera in sine. Camera detine un ecran de 3 inci cu o rezolutie de 460 mi de pixeli si vine si cu un viewfinder electronic in cutie. LCD-ul este rabatabil si ofera un unghi de vizualizare foarte bun, cam aproape din orice pozitie este privit.

Interesant este faptul ca JVC GC-PX100 detine si un inel pe obiectiv, asemenea unui DSLR, cu care am zis mai devreme ca vrea sa semene. Inelul poate fi configurat sa functioneze atat ca zoom, cat si ca focus, in functie de situatie.

Pretul acestei jucarii nu este chiar la nivel de consumer. Cei aproape 1200 euro pe care trebuie sa ii scoateti din buzunar s-ar putea totusi sa nu se justifice atat de mult.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/JVC GC-PX100/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: