Japan Display dezvolta un panou 4K cu o diagonala de doar 12.1 inci

Japan Display dezvolta un panou 4K cu o diagonala de doar 12.1 inci

Japan Display a anuntat disponibilitatea unui panou cu o diagonala de doar 12.1 inci si o rezolutie 4K, destinat tabletelor.

Japan Display 4K

O mare parte din atentia noastra a fost orientata anul acesta catre panourile cu rezolutie 4K si produsele aferente. In timp ce producatorii de electronice au venit cu televizoare de pana la 100 inci cu aceasta rezolutie, cei care se ocupa de deazvoltarea dispozitivelor mobile, cum ar fi tabletele, lucreaza si ei impreuna pentru a obtine o rezolutie identica pe panouri cat mai mici. Rezultatul grupului Japan Display este un ecran de doar 12.1 inci ce suporta 3840×2160 pixeli. Densitatea acestuia este de 365 ppi, una dintre cele mai ridicate pentru segmentul de tablete si notebook-uri, chiar daca pentru smartphone-uri am intalnit si concentratii mai ridicate.

Ecranul detine un unghi de vizibilitate de doar 160 de grade, un contrast de 1000:1 si o luminozitate de 500 cd/metru patrat, putin mai jos decat valorile actuale ale unui panou de dimensiuni net superioare si cu aceeasi rezolutie. Nu putem judeca insa tehnologia mai ales pentru ca este primul panou cu astfel de dimensiuni si cu rezolutie 4K. Cel mai probabil valorile de contrast, luminozitate si unghi de vizibilitate vor creste chiar peste valorile actuale odata ce panoul va fi introdus in productie de masa.

Cel mai probabil tabletele si ultrabook-urile high-end vor beneficia de acest ecran, pretul lui fiind destul de ridicat in stadiul in care se afla acum. Ecranul se afla acum in faza de testare si imbunatatire a specificatiilor, o data la care va fi disponibil integrat in produse high-end fiind probabil jumatatea anului 2014.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: