Intel Knights Landing – un procesor dedicat pe PCI Express

, 27 Noi, 00:58

Intel Knights Landing va fi mai mult decât un coprocesor, ba chiar un CPU complet disponibil sub forma unui card PCI Express.

intel-knights-landing-diagram

Probabil ați auzit de Intel Xeon Phi, un coprocesor ce oferă un plus de performanță foarte mare pentru aplicații industriale și pentru cei care au nevoie de multă putere de calcul în procesarea paralelă. Intel Knights Landing reprezintă viitorul acesui Xeon Phi, și după cum se pare, va include un procesor dedicat, capabil de a rula software la fel ca cel de pe socket-ul plăcii de bază. Diferența este că acesta va veni sub forma unui card pe PCI Express, precum orice alt GPU.

Intel Knights Landing este produs în litografia de 14 nm și va avea un preț sensibil mai redus decât Xeon Phi. Neavând nevoie de un procesor cu care să lucreze un tandem, acesta va fi mai rapid și mai eficient și mai ușor de instalat. Intel împinge limitele adăugând și o cantitate de memorie semnificativă, direct în cipul respectiv.

Mai multe detalii vom afla probabil în câteva zile, de la conferința de supercomputing care va avea loc în curând. Procesoarele Intel Knights Landing sunt concepute pentru profesioniști, și vor avea o dată de lansare aproximativă la sfârșitul anului 2014 sau începutul anului 2015. Vom vedea atunci dacă Intel reușește să depășească barierele și să ofere un procesor cu performanțe mai bune decât un GPU, la procesarea paralelă.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail