Intel IoT – Un nou grup dedicat tehnologiilor DIY şi nu numai

Intel IoT - Un nou grup dedicat tehnologiilor DIY şi nu numai

Intel Internet of Things (Intel IoT) este un nou grup creat de gigant, care va controla dezvoltarea dispozitivelor de dimensiuni mici, dispozitivele precum smartwatch și alte proiecte de tipul DIY (Do It Yourself).

Intel QuarkWrist

Grupul Intel IoT va promova tehnologii ca procesorul cu consum redus de energie Quark, care va fi integrat în dispozitive ca smartwatch-ul pe care producătorul îl are în vedere sau alte tipuri de produse care folosesc de asemenea energie foarte puțină pentru a funcționa. Adițional, grupul va vinde sisteme de tip SoC (System on a Chip) cu procesoare Atom, pentru automate de vânzare de produse, produse portabile, produse din industria medicală sau chiar și ATM-uri bancare ori produse din industria automobilelor.

Grupul Intel IoT nu va fi creat de la zero, ci i se vor atribui domenii pe care Intel deja lucrează de ceva vreme, proiecte și produse care acum sunt în gestiunea departamentelor de software sau chiar a celor care se ocupă de datacentere și segmentul Enterprise. Este destul de normal pentru o companie mare, să se împartă în grupuri independente mai mici, pentru a avea un control mai bun asupra bugetelor, în special cele pentru dezvoltare. Așa se creează de altfel concurența benefică între departamente separate ale aceleiași companii.

Există și un dezavantaj în această mutare legată de Intel IoT, anume faptul că nu vor mai avea ca obiectiv crearea de oferte extrem de competitive pentru piețele emergente, idee pe care Intel miza de ceva vreme.

intel_iot_chips

intel-iotvision

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: