Ieșirea optică de pe Xbox One este limitată la două canale stereo

, 22 Noi, 16:58

Xbox one este acum oficial pe piață, sau a fost în cazul în care nu mai sunt stocuri. Consola vine însă și cu o mică dezamăgire pentru fanii pasionați.

Xbox_One_NZ_Audio

Aceasta este reprezentată de faptul că ieșirea optică de audio a consolei poate emite deocamdată doar semnal stereo. Astfel utilizatorii care dețin sau doreau să își cumpere căști performante sau sisteme audio multicanal vor mai trebui să aștepte puțin pentru a le putea folosi la capabilitățile maxime cu noul Xbox One. Această situație vine de la o problemă software pe care Microsoft nu a reușit să o rezolve la timp, însă acesta a promis că update-ul necesar pentru a beneficia de sistemul Dolby Surround, va veni pe noua consolă. Unul din motivele care îmi vin în minte ar fi certificările pe care Microsoft le face pentru aproape orice dispozitiv sau element software creat de ei, și probabil nu au finalizat cu acestea.

Microsoft nu a spus însă când va realiza update-ul pentru Xbox One, ci doar că o va face. Nu s-a menționat nici ceva de genul ”în curând”, sau ”anul viitor” așadar mai avem de așteptat. Totodată, producătorul a menționat că semnalul audio de pe ieșirea HDMI este necomprimat, așadar poate fi folosit de câtre cei care dețin un receiver inteligent pentru a experimenta sunetul în 5.1 sau 7.1.

”Suportul pentru Dolby Digital va veni post-lansare. Aceasta este o simplă problemă de software și știu că oamenii sunt dezamăgiți însă o vom avea. Oricine are un receiver HDMI ar putea folosi semnalul audio necomprimat pe acel port, care este de tip 7.1.  Pentru headset-urile Dolby, după înțelegerea mea vor funcționa și acestea însă vor reda doar semnal stereo. Nu am testat personal însă mi s-a spus că funcționează. În orice caz, înțeleg că acesta este un inconvenient, însă repet, vom avea și Dolby Surround pe acest port.” spune un reprezentant al companiei.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail