HP Elitebook Revolve 810 – O poveste despre marketing? [REVIEW]

HP Elitebook Revolve 810 – O poveste despre marketing? [REVIEW]

In principiu, HP este un producator de laptopuri apreciat. Cu modelul Elitebook Revolve 810, totusi, compania a vrut sa fure priviri mai mult decat impresii, drept pentru care l-a dotat cu o serie de caracteristici interesante, distractive, si, evident, cu un pret pe masura.

Revolve 810

HP Elitebook Revolve 810 este dotat cu ecran rotativ, sistem deja cam invechit, are o performanta care nu sare de nivelul mediu si este cam greu de manevrat, dupa cum scrie Computerblog.ro, care l-a testat. Personal, ideea de convertibilitate mi se pare utila, insa trebuie sa existe justificare. Modelul HP este foarte usor, e adevarat, cu 1,4 kilograme, insa, asa cum am spus, pentru a-l folosi ca notebook ai nevoie de o configuratie mai puternica. Pentru rolul de tableta, este greu. E ciudat cum se fac astfel de compromisuri de performanta care nu se reflecta si in pret. A taia din puterea de calcul a unui laptop pentru a compensa in pret cu functii de marketing este o strategie gresita, din punctul meu de vedere.

Ce include? Un display de 11,6 inci, cu rezolutie mediocra (1366 x 768 pixeli), Intel HD Graphics, procesor Intel Core i7-3687U, adica dual-core low voltage, 8GB de RAM, sistemul de operare era Windows 8 Pro, stocare pe un SSD de 256GB. Altel, design-ul a fost foarte apreciat, un amestec de metal si plastic, ecran destul de bun, in schimb, cu doar doua mufe USB.

Iata care ar fi aspectele pro si contra Revolve 810:

Pro:
– cum arata laptopul/tableta si finisajul perfect;
– autonomia foarte buna;
– faptul ca este usor;
– tehnologia de sunet integrata;
– tastatura este buna pentru scris;

Contra:
– performanta slaba oferita;
– pretul mare pentru ceea ce ofera;
– ideea cu ecranul rotativ o consider oarecum depasita;

Pentru un cosumator in cautare de portabilitate, HP Revolve 810 este foarte potrivit. In plus arata bine si, clar, atrage atentia in cadrul unei intalniri de business. Oricum, trebuie luat in calcul si pretul, de peste 7.000 de lei.

Mi se pare foarte concludenta o anumita fraza scrisa de autorul testului: „Elitebook Revolve 810 mi-a lasat impresia unui gadget extraordinar, dar este un gen de portabil pe care nu l-as cumpara niciodata, ca sa nu mai mentionez pretul exagerat.” Mai vreti si alte concluzii?…

Revolve 810

Citește și: