Harap-Alb sau povestea digitala a unei benzi desenate autohtone [INTERVIU]

, 14 Iun, 13:31

Il mai tineti minte pe Harap-Alb? „Baietul” acela tanar si voinic care se lupta cu spanul si salveaza domnita? Ei bine, vorbim de „Harap-Alb continua”, care va aparea de acum si in format digital pentru iPad si tablete Android, alaturi de editia tiparita. Pasul a fost realizat prin Zitec.

harap-alb-continua

Exista deja patru serii de benzi desenate Harap-Alb, in editie tiparita, realizate de Mihai Ionascu si echipa sa creativa, care au readus la viata acest personaj atat de indragit. Se pare ca au facut si o treaba buna, pentru ca mai mult de 5000 de fani au cumparat revista.

Dar sa revenim la era tehnologiei, moment la care Zitec intra in scena, cu solutii software complete, pentru crearea unor aplicatii iOS si Android si a revistelor digitale. Interesant este ca se va colabora cu echipa initiala a proiectului, prin urmare nu va fi intererupta viziunea asupra povestii. Zitec a preluat 30% din editura HAC!BD care realizeaza revista de benzi desenate, iar seful companiei, Alexandru Lapusan, vorbeste inclusive de o dezvoltare la nivel international. Marvel si DC Comics si-au facut cunoscute povestile la nivel global si probabil stiti ca unele dintre ele, precum Superman, Silver Surfer, Fantastic 4, The Hulk, au fost benzi desenate ce au beneficiat de o adoptie rapida in toata lumea, urmand ca apoi sa fie transpuse pentru marile ecrane.

Numarul 5 al revistei va aparea atat in  format tiparit, cat si digital si va fi disponibil pe tablete cu Android si iOS la acelasi pret de 4,9 lei.

Am avut ocazia sa stam de vorba cu Alexandru Lapusan si cu doi dintre programatorii care s-au ocupat de proiect, iar in interviul de mai jos va oferim mai multe detalii, indiferent  daca va numarati printer cei mai putin tehnici sau sunteti chiar  interesati de  traseul revistei digitale si de un preview al aplicatiei.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Pentru Radu Neagu: măi ”baietul-e” în primul rând cred că ai o problemă cu tastatura sau cu diacriticele, apoi cu ”span-ul”, cred că ai vrut să scrii SPÂNUL. Ce windows ai mata? că de la XP încoace se pot folosi diacriticele. Sau poate ești dintre cei cărora ”le pute” ce e românesc? În rest, despre articol, numai de bine.

Radu Neagu

Te rog sa te uiti mai atent si ai sa observi ca nici unul din articolele de pe Playtech nu are diacritice. in alta ordine de idei si Win 98 cred ca suporta limba romana pentru editare 🙂

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail