Harap-Alb sau povestea digitala a unei benzi desenate autohtone [INTERVIU]

Harap-Alb sau povestea digitala a unei benzi desenate autohtone [INTERVIU]

Il mai tineti minte pe Harap-Alb? „Baietul” acela tanar si voinic care se lupta cu spanul si salveaza domnita? Ei bine, vorbim de „Harap-Alb continua”, care va aparea de acum si in format digital pentru iPad si tablete Android, alaturi de editia tiparita. Pasul a fost realizat prin Zitec.

harap-alb-continua

Exista deja patru serii de benzi desenate Harap-Alb, in editie tiparita, realizate de Mihai Ionascu si echipa sa creativa, care au readus la viata acest personaj atat de indragit. Se pare ca au facut si o treaba buna, pentru ca mai mult de 5000 de fani au cumparat revista.

Dar sa revenim la era tehnologiei, moment la care Zitec intra in scena, cu solutii software complete, pentru crearea unor aplicatii iOS si Android si a revistelor digitale. Interesant este ca se va colabora cu echipa initiala a proiectului, prin urmare nu va fi intererupta viziunea asupra povestii. Zitec a preluat 30% din editura HAC!BD care realizeaza revista de benzi desenate, iar seful companiei, Alexandru Lapusan, vorbeste inclusive de o dezvoltare la nivel international. Marvel si DC Comics si-au facut cunoscute povestile la nivel global si probabil stiti ca unele dintre ele, precum Superman, Silver Surfer, Fantastic 4, The Hulk, au fost benzi desenate ce au beneficiat de o adoptie rapida in toata lumea, urmand ca apoi sa fie transpuse pentru marile ecrane.

Numarul 5 al revistei va aparea atat in  format tiparit, cat si digital si va fi disponibil pe tablete cu Android si iOS la acelasi pret de 4,9 lei.

Am avut ocazia sa stam de vorba cu Alexandru Lapusan si cu doi dintre programatorii care s-au ocupat de proiect, iar in interviul de mai jos va oferim mai multe detalii, indiferent  daca va numarati printer cei mai putin tehnici sau sunteti chiar  interesati de  traseul revistei digitale si de un preview al aplicatiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: