Hackerul care a accesat contul lui Mark Zuckerberg, recompensat, dar nu de FB

Hackerul care a accesat contul lui Mark Zuckerberg, recompensat, dar nu de FB

Khalil Shreateh, hackerul de origine palestiniana care a accesat contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg, va fi pana la urma recompensat.

hacker Facebook

Khalil Shreateh va primi, insa nu de la Facebook, suma de 12.000 de dolari pentru efortul sau. Initial, el a incercat sa dezvaluie o vulnerabilitate a site-ului de socializare, care permitea sa postezi pe wall-ul oricarui utilizator fara sa il ai in lista de prieteni. Khalil a folosit programul de recompensa oferit de Facebook celor care demonstreaza ca exista vulnerabilitati pe platforma de socializare, insa compania a refuzat sa il plateasca, pentru ca a postat pe wall-ul fondatorului.

Hackerul a ales sa posteze pe profilul lui Zuckerberg doar dupa ce nu a primit raspuns la emailuri repetate trimise echipei tehnice a companiei. Marc Maiffret, CTO-ul companiei BeyondTrust, a pornit o campanie de strangere de fonduri ca recompensa pentru reusita palestinianului.

„Khalil Shreateh locuieste in Palestina si isi efectueaza lucrarile pe un laptop vechi de 5 ani care pare pe jumatate stricat. Aceasta campanie sper sa il ajute pe tanarul hacker”, a declarat Marc Maiffret.

Shreateh spune ca este recunoscator pentru initiativa de strangere a unei recompense pentru el. In plus, el a atras atentia asupra sa intr-o maniera foarte buna si a fost inundat cu oferte de lucru de la companii de securitate si chiar de la institutii financiare private.

Facebook a anuntat ca isi va imbunatati sistemul de respuns si de comunicare cu hackerii colaboratori. Pana in prezent, compania a platit peste 1 milion de dolari prin programul sau de recompensare a erorilor descoperite in reteaua sociala.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: