Hackerii au compromis 2,9 milioane de clienti Adobe

Hackerii au compromis 2,9 milioane de clienti Adobe

Trecerea la scara larga la serviciile de cloud computing se pare ca nu a fost o idee foarte buna pentru , mai ales ca acum are probleme cu hackerii.

hacked adobe creative cloud

Nu mai putin de 2,9 milioane de conturi ale clientilor Adobe au fost compromise la inceputul acestei saptamani de un grup de hackeri. Evenimentul fost detaliat printr-o postare pe blogul oficial al companiei.

Situatia se pare ca a fost destul de grava, deoarece hackerii au reusit sa obtina acces si sa extraga un numar semnificativ dintre toate , impreuna cu parolele aferente. Desi asta nu inseamna neaparat ca respectivele conturi nu pot fi accesate pe termen lung, merita retinut ca parolele furate au fost in format encriptat. Mai grav decat atat este insa altceva.

Oficialii companiei au afirmat ca si datele aferente cardurilor de credit si de debit folosite de cei 2,9 milioane de utilziatori au fost accesate, impreuna cu data expirarii si numele complet al clientilor.

Tot acum aflam de un alt atac recent asupra serverelor companiei, care s-ar putea sa fi fost un exercitiu pentru acest atac mai masiv. La momentul respectiv, hackerii au sustras codurile sursa ale unor aplicatii precum ColdFusion sau Adobe Acrobat. Pentru ca nu pot aproxima cu precizie amploarea repercusiunilor evenimentului dezastruos de zilele trecute, cei de la Adobe au afirmat cu emotie ca ,,nu cred ca hackerii au reusit sa acceseze sau sa fure informatii financiare necriptate.”

Pe termen scurt, compania se va ocupa sa anunte toti utilizatorii ale caror conturi au fost accesate prin acest mod ilicit. Simultan, va mentiona daca pentru destinatarii emailului au avut compromise si informatiile financiare asociate contului.

Daca tot nu pot face altceva, cei de la Adobe au anuntat ca vor schimba automat parolele tuturor celor afectati de problema. Intre timp, a fost deschisa si o ancheta federala asupra circumstantelor atacului, iar Adobe s-a angajat sa asiste cum poate respectiva ancheta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: