Guest Post – Impresii despre routerul TP-LINK TL-WDR4300

, 28 Oct, 12:24

Asa cum am promis, castigatorul concursului TP-Link, pe langa router-ul de care se bucura, este gazduit si ca redactor Playtech.ro. Iata ce ne-a povestit Nicolae Popescu, din Slatina, despre premiul castigat, TP-LINK TL-WDR4300:

TL-WDR4300-1(1)

In urma testelor pe care le-am facut folosind un calculator Desktop si un laptop, pot spune urmatoarele despre Router Wireless TP-LINK Dual Band Gigabit TL-WDR4300.

Designul este placut. LED-uri de stare sunt de culoare albastra. Meniul este usor de folosit iar configurarea acestuia este foarte simpla. Router-ul este foarte puternic, si nu dezamageste la capitolul viteza, impartind egal banda, fara nici o limitare. Vitezele sunt bune atat pe cablu cat si pe Wi-Fi. Detine un hardware puternic in acest sens, un CPU – Atheros AR9344 ce functioneaza la o frecventa de 560MHz . Temperatura acestuia este scazuta in functionare. Portul USB serveste mai multor scopuri precum conectarea de imprimante sau unitati de stocare flash sau HDD. Detine un server de FTP stabil ce nu necesita cunostinte avansate pentru configurare. Nu vine cu ultimul firmware, utilizatorul trebuie sa ii faca update si il poate descarca de pe internet din pagina producatorului.

Stie sa lucreze ipv6, cel mai nou protocol de internet (IP) utilizat de computere pentru comunicare.  Are securitate de criptare performanta: 64/128-bit WEP,WPA / WPA2,WPA-PSK/ WPA2-PSK si buton WPS. Semnalul wireless este puternic, intr-un apartament, in cel mai indepartat colt, semnalul e de patru liniute prin pereti din beton. Poate rula simultant in cele doua benzi, atat in 2,4 Ghz, cat si in 5Ghz – (atata timp cat esti aproape de el). Semnalul wireless este recomandat a fi configurat pe canalul 3 sau 6, pentru o receptie cat mai buna.

Routerul detine o functie numita Live Control Parental pentru restrictionarea celor care navigheaza pe internet, cu setari variate in functie de preferinte. Are control de banda care asigura viteza mare pentru straming-ul de continut multimedia la calitate foarte buna. Am testat acest router in conditiile pe care le are orice utilizator acasa, respectiv intre ziduri de beton care obstructioneaza destul de mult semnalul si din afara casei. Acest router functioneaza si ca media server. La distanta de 20 de metri, folosind laptopul in banda de 2,4 GHz, fisierele 720p ruleaza excelent. Se poate crea o retea wireless de tip Guest, optiune pe care nu o au alte routere. Un minus insa totodata si un plus ar fi cele 3 antene, pe care, daca le-am inlocui cu unele de 8dbi am creste si mai mult receptia si transmisia semnalui.

Folosind un laptop, am obtinut urmatoarele viteze de download (in banda de 2,4 GHz):

Pe frecventa de 2.4 GHz cu placa interna a laptopului:

60.6 Mbit/s la distanta de 1 metru de router.

41.5 Mbit/s la distanta de 10 metri de router (1 zid de beton despartitor)

19.2 Mbit/s la distanta de 30 metri de router (mai multe ziduri despartitoare)

Pe frecventa de 2.4 GHz, folosind un adaptor wireless USB stick TP-Link TL-WDN3200.

107.8 Mbit/s la distanta de 1 metru de router

55 Mbit/s la distanta de 10 metri de router (1 zid de beton despartitor)

31,1 Mbit/s la distanta de 30 metri de router (mai multe ziduri despartitoare)

Pe frecventa de 5 GHz, cu placa interna a laptopului:

78.8Mbit/s la distanta de 1 metru de router

83.9Mbit/s la distanta de 10 metri de router (1 zid de beton despartitor)

35.5Mbit/s la distanta de 30 metri de router (mai multe ziduri despartitoare)

Pe frecventa de 5 GHz, folosind un adaptor wireless USB stick TP-Link TL-WDN3200

139.8Mbit/s la distanta de 1 metru de router

126.4Mbit/s la distanta de 10 metri de router (1 zid de beton despartitor)

42,2Mbit/s la distanta de 30 metri de router (mai multe ziduri despartitoare) in afara apartamentului

Acestea sunt viteze medii si depind de locul unde este amplasat routerul, insa pot fi influentate si de alte interferente, ca alte routere sau dispozitive ce functioneaa intr-o frecventa similara, sau diferite obstacole.

Per ansamblu, Routerul Wireless TP-LINK Dual Band Gigabit TL-WDR4300 este unul performant si care face fata cerintelor actuale ale traficului de internet si reuseste sa imparta conexiunea pentru mai multe calculatoare. Recomand cu caldura achizitionarea acestui produs.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/TP-LINK TL-WDR4300/”/]

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail