Google va seta standarde de conformitate pentru dispozitive de navigație cu Android

Google va seta standarde de conformitate pentru dispozitive de navigație cu Android

Google va crea standarde de conformitate pentru orice dispozitive de navigație ce folosesc sistemul de operare Android, sub orice formă ar fi acesta.

Google Android Navigation

Există destul de mulți producători de PDA-uri care au lansat sisteme și alte dispozitive de navigație  cu Android. Unii dintre ei le-au integrat chiar și în bordul mașinilor. În această situație, Google intenționează să creeze o serie de standarde de conformitate pentru toate aceste tipuri de dispozitive. Dacă există o serie de standarde va fi desigur un lucru bun pentru beneficiarii acestor produse, care vor folosi o platformă stabilă și corect implementată.

Standardul pentru dispozitive de navigație nu este însă la fel de bine primit de producători, aceștia fiind nevoiți să depună mai mult efort și mai multe resurse pentru a se asigura că aceste standarde sunt respectate. Acest lucru poate afecta chiar și producătorii de autovehicule, dispozitivele finale fiind probabil influențate de o creștere a prețului. Există dispozitive de navigație cu Android lansate de Garmin, Mitac sau Papago, toți trei membri ai OMA (Open Mobile Alliance), și ale căror produse respectă cerințele lui Google. Dacă vorbim totuși de produsele din Asia, multe dintre acestea nu dețin acces la Google Play, aplicațiile de navigație sunt prost concepute și eronate și nu dețin în mare parte certificările de securitate impuse de platforma Android.

Dacă se vor conforma la regulile impuse de Google este o întrebare delicată, la care nu vom primi un răspuns în foarte puțin timp. Există momentan o cale prin care aceștia să evite reglementările, transformandu-se în dezvoltatori de hardware pentru Android, caz în care nu pot fi trași la răspundere.