Google Reader „maturat” in curatenia de primavara

Google Reader „maturat” in curatenia de primavara

Odata la cateva luni, Google arunca o privire asupra serviciilor pe care le ofera si decide care vor continua si care se vor inchide. Ei bine, unul dintre cele mai utile dintre acestea, agregatorul de abonamente RSS Google Reader, se va inchide incepand cu aceasta vara.

Google Reader

Serviciul Reader a tras de data aceasta batul scurt din lipsa de utilizatori, spune Google, insa marele scandal care s-a iscat pe internet ar sugera ca situatia sta altfel. Se pare ca Google nu prea are metode de monetizare destul de competente, pentru a strecura reclame in fluxurile de stiri ale site-urilor. De la lansarea din 2005 si pana in prezent, Google Reader a devenit cel mai usor de folosit si mai popular cititor de RSS. Inchiderea acestuia este programata pentru 1 iulie, deci avem timp sa ne salvam continutul offline in format XML inainte de aceasta data.

In cadrul „curateniei de primavara”, Google a mai anuntat incetarea activitatii pentru Google Building Maker, Google Cloud Connect, Shopping Search API si Snapseed Desktop pentru Mac si  Windows.

Feedly, un serviciu care se integreaza in prezent cu Reader, a anuntat deja initiativa Normandy, care este un API „clonat” dupa Google Reader. Astfel se incearca mentinerea in viata a spiritului competentului serviciu Google. Pentru a va pastra toate setarile de pe Reader si pentru a va pregati pentru lansarea Normandy care va veni dupa data de 1 iulie, trebuie doar sa va logati pe acest serviciu. Dupa anuntul Google, serverele Feedly au putut cu greu face fata fluxului imens de utilizatori noi.

Citește și: