GlassUp o alternativa mai putin desteapta la Google Glass [VIDEO]

GlassUp o alternativa mai putin desteapta la Google Glass [VIDEO]

Nu toti ne vom permite , din fericire vor exista alternative precum GlassUp, care care ne vor permite sa facem parte din trend.

alternativa google glass glassup hands on 3

Experienta utilizarii unei perechi de ochelari care sa afiseze informatiile de care ai nevoie atunci cand ai nevoie este una foarte tentanta. Din pacate, parca 2500 dolari este un pret prea mare pentru ca un numar semnificativ de utilizatori sa-l poata plati. Exista insa si alternative mai ieftine care, chiar daca nu integreaza tot cumulul de functii din , vin totusi cu o parte dintre ele.

GlassUp este o pereche de ochelari foarte similari estetic cu niste ochelari din anii ’80. Se conecteaza la un smartphone si sunt capabili sa afiseze pe un ecran virtual, undeva in mijlocul campului vizual, un amalgam de informatii relevante. Astfel puteti citi mesaje, stiri, emailuri sau alte tipuri de continut preluate de la smartphone-ul din buzunar prin intermediul unei conexiuni Bluetooth low-power. Pe partea de autonomie, numarul limitat de functii se reflecta in 8 ore de utilizare normala si 150 de ore de standby, valori net superioare celor oferite de Google cu perechea sa de ochelari minune.

In aceasta faza de dezvoltare, ochelarii GlassUp nu pot decat sa receptioneze date si sa le afiseze pe un ecran monocrom transparent. Nu poate prelua comenzi vocale si nici nu integreaza o camera capabila de filmari sau fotografii.

Ochelarii GlassUp vor fi compatibili cu orice smartphone modern cu iOS, Android sau Windows Phone si vor putea fi achizitionati cam in aceeasi perioada cu Google Glass la un pret mult mai decent, de 400 dolari.

Citește și: