GEAK Watch, primul ceas cu adevarat inteligent?

GEAK Watch, primul ceas cu adevarat inteligent?

S-a vorbit mult despre smartwatch in ultima vreme si tot mai multe “celebritati” s-au aratat interesate de acest concept, dar chinezii de la GEAK le-au luat-o inainte.

GEAK

Ce poate fi un smartwatch? Ce trebuie sa “contina” si ce trebuie sa stie sa faca pentru a putea fi numit smartwatch? GEAK Watch este o “cutiuta” care are multe componente, surprinzatoare, una dintre acestea fiind modulul WiFi 802.11b/g/n. Acest modul permite sistemului Android 4.1 pe care il are sa descarce aplicatii, dar poate si crea o retea wireless pentru prietenii din jur. GEAK Watch mai are in dotare si Bluetooth 4.0 si NFC, dar si GPS si un radio FM, care poate fi ascultat la casti, avand, bineinteles, si un jack pentru acestea.

Si pentru ca este un ceas “cu minte”, GEAK Watch are mai multi senzori care se ingrijesc inclusiv de sanatatea posesorului, masurand, printre altele, pulsul, tensiunea, temperatura corpului si numarul de pasi facuti. Toate acestea intr-o carcasa de mai putin de un centimetru grosime, cu un procesor destul de puternic, Ingenic JZ4774 l 1 GHZ, care are la baza arhitectura MIPS. Procesorul este sustinut de 215 MB RAM, spatiu de stocare de 4 GB si de o baterie de 500 mAh.

Acestor componente li se adauga un ecran de 1,55 inci multi-touch OGS, cu rezolutie de 240×240, totul pus intr-o cutiuta rezistenta la apa, fiind certificata IPX3.

GEAK Watch arata bine si va fi disponibil pentru precomanda din 3 iulie in China, la un pret de circa 330 dolari. Deci nu mai e mult pana cand “primul smartwatch” va fi disponibil pe piata.

GEAK_2GEAK_3

Citește și:
Etichete: