Functia Non-Z OC permite overclocking pe placile de baza cu chipset H87 si B58

Functia Non-Z OC permite overclocking pe placile de baza cu chipset H87 si B58

Compania ASRock a introdus pe placile de baza cu chipset H87 si B85 o noua caracteristica, Non-Z OC, care permite instalarea de procesoare din seria K si realizarea de overclocking.

ASRock

Una dintre modelele de placi de baza ASRock care dispune de aceasta caracteristica este Fatal1ty H87 Performance.  Cu un sistem de 8 faze, frecventa procesorului poate fi tactata cu pana la 26%. Pentru aceasta, trebuie actualizare cu cea mai noua versiune UEFI, iar caracteristica Non-Z OC poate fi gasita pe pagina OC Tweaker, impreuna cu alte informatii.

Overclocking-ul poate fi accesibil, in afara de Fatal1ty H87 Performance, pe toate placile de baza cu chipset H87 si B85. Se stie ca overclocking-ul poate afecta stabilitatea sistemului sau chiar poate cauza componentelor si dispozitivelor din sistem, fiind un proces ce trebuie efectuat de utilizator pe propriul risc. Asadar, atentie la eventualele daune de overclocking.

Versiunea de bios cu Non-Z OC pentru Fatal1ty H87 Performance poate fi descarcata de pe pagina oficiala a celor de la ASRock, din sectiunea dedicata acestui model.

Mai multe detalii, in filmul de mai jos:

Citește și: