Fujitsu Raku Raku, un smartphone pentru vârstnici, vine în Europa

Fujitsu Raku Raku, un smartphone pentru vârstnici, vine în Europa

În fuga după densităţi de pixeli fabuloase am ajuns să neglijăm vârstnicii, iar se adresează exact acestui segment de piaţă.

fujitsu raku-raku

A trecut aproape un an de când a anunţat în Japonia un smartphone cu o configuraţie modestă ce purta numele de Raku Raku. Acesta era din start adresat persoanelor în vârstă care nu aleargă după panouri Full HD de 5 inci într-un telefon. Anul acesta, deşi nu mai reprezinta de mult o putere internaţională în domeniul telefoanelor, compania japoneză şi-a asumat un risc foarte mare prin aducerea respectivului aparat în Franţa. Orange France a început comercializarea sa şi recepţia se pare că a fost suficient de spectaculoasă încât cei de la Fujitsu s-au decis să se extindă.

Ca urmare, deşi vorbim de acelaşi aparat, Raku Raku va fi disponibil în scurt timp în mai multe teritorii europene. ,,Am început să-l oferim în stocuri limitate clienţilor din Franţa (în iunie), dar comenzile au fost atât de puternice încât ne-am extins pe tot teritoriul ţării. Următorul pas va fi să-l comercializăm în întreaga Europă şi, desigur, ne dorim să-l comercializăm global.” Masami Yamamoto, director executiv la Fujitsu, şi-a exprimat entuziasmul faţă de traiectoria pe care o urmează gadgetul şi a menţionat că deja a fost abordat de mai mulţi operatori europeni care vor să-l aibă în ofertă.

Fujitsu Raku Raku e destinat segmentului entry-level, zonă care, din punctul de vedere al lui Yamamoto, este neglijată destul de tare de giganţi precum Apple și Samsung. Ca urmare, dacă-şi calculează cum trebuie mutările, în scurt timp Fujitsu ar putea să devină relevant într-un segment de piaţă în care există un spaţiu destul de mare pentru extindere.

Citește și:
Etichete: