Exemple de arta pe baza de camera obscura transpuse in clipuri [VIDEO]

Nu a durat mult pana cand lucrarile unui grup de artisiti care isi ocupa timpul cu proiectii pe sistemul de camera obscura.

Camera obscura clip demonstratie pinhole camera

Incercand sa foloseasca ca unelte ale creatiei mai multe camere obscure, extrem de simple ca design si functionalitate, un grup de fotografi francezi . Camerele obscure sunt niste cutii negre in care lumina nu intra decat printr-o gaura foarte  mica care functioneaza ca obiectiv. Gaura respectiva este de doar cativa milimetri, asa ca, odata cu razele de lumina care se strecoara inauntru, intreaga imagine din mediul luminos este de asemenea transpusa. Pentru a ajunge la un rezultat similar cu cel din imaginea de mai sus, initiatorii proiectului au folosit apartamente intregi ca pe niste camere obscure.

Roman Alary si Antoine Levi sunt cei doi baieti responsabili de mai multe lucrari similare desfasurate in diverse apartamente. Pentru un plus de spectacol, actiunea se petrece in Paris, iar pe langa apartamente cu o arhitectura interesanta s-au folosit pana si barci plutitoare. Cei doi inca nu s-au plictisit de proiect si cauta noi spatii pentru a fi imortalizate in ipostaze unice, nu uitati sa le vizitati website-ul stenop.es/ctb sa-i intelegeti mai bine.

17:30 02.09.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video