14 nov. 2013 | 00:34

EX1, o imprimantă pentru pasionații de montaje electronice

ACTUALITATE
EX1, o imprimantă pentru pasionații de montaje electronice

Printarea de circuite electronice nu este la îndemâna oricui, un astfel de produs nu se găsește la vânzare în magazine. EX1 promite să schimbe acest lucru.

EX1 Imprimanta 3D

EX1 este un proiect Kickstarter care și-a ăndeplinit deja scopul de a strânge 30.000 de dolari pentru realizare, chiar din primele două zile ale campaniei. Proiectul este încă deschis pentru 27 de zile, oricine dorește poate contribui la finanțare.

Pasionații de montaje electronice vor fi încântați să audă că pentru o sumă nu foarte mică, aproximativ 1500 de dolari pentru început, vor avea un dispozitiv capabil să printeze circuite pe aproape orice suprafață rigidă, dar și pe materiale textile.

Dacă acest produs va deveni popular, lucru foarte probabil să se întâmple având în vedere cât de repede au obținut fondurile minime necesare, este posibil ca prețul să scadă destul de mult. Imprimanta folosește două tipuri de cerneală specială, fiecare cu proprietățile sale, care, în momentul în care sunt combinate rezultă o substanță conductoare de electricitate. După uscare aceasta rămâne flexibilă, așadar circuitele pot fi printate chiar și pe tricouri sau alte materiale flexibile.

Folosirea EX1 va fi foarte simplă. Proiectul va fi realizat într-unul din programele compatibile pentru aceste tipuri de desene și apoi trimis către imprimantă sub forma unui fișier recunoscut de aceasta. Atât plugin-urile și partea de drivere, cât și produsul în sine vor fi disponibile cu aproximație în luna iulie a anului viitor.