Enermax LIQMAX 120S – Un nou cooler cu apa pentru procesoare

Enermax LIQMAX 120S – Un nou cooler cu apa pentru procesoare

Enermax anunta un nou model de cooler cu apa pentru procesoarele de desktop, anume LIQMAX 120S.

Enermax_LIQMAX_120S_LCS_01

Enermax LIQMAX 120S este, la prima vedere, un simplu radiator cu o pompa pe blocul de cupru ce se aseaza pe procesor, la fel ca aproape orice alt model de racire pe apa prezenta pe piata. In realitate, LIQMAX 120S foloseste o tehnologie care apartine lui Enermax si se numeste Shunt Channel Technology sau SCT Cold Plate. Aceasta se traduce in termeni mai obisnuiti prin niste fisuri in sistemul de transport al agentului de racire, care poate ajunge mai rapid in blocul de racire al procesorului. Acolo lichidul mai rece care vine de la radiator se amesteca cu cel putin incalzit de deasupra procesorului, oferind o eficienta mai mare.

Prin comparatie, sistemele standard de racire cu apa detin cateva tevi in interiorul blocului prin traversate de lichidul de racire intr-o singura directie. In teorie, pare o idee buna, momentan asteptam insa o serie de rezultate pentru a confirma acestea.

Unitatea de racire, radiatorul, detine un ventilator cu turatie variabila cu dimensiunea de 120 mm. Acesta poate ajunge pana la 2500 rpm si poate cobora la 600 rpm. Vor exista doua variante de produs Enermax LIQMAX 120S prezente pe piata, singura diferenta dintre ele fiind ventilatorul care va dispune de LED-uri pentru una din ele.

Nu se cunosc inca detalii despre pretul acestui model, insa Enermax a precizat ca nu va fi mai scump decat variantele standard de coolere pe apa.

Citește și:
Etichete: