EIZO lanseaza primul monitor de gaming din lume, cu un refresh de 240 Hz

EIZO lanseaza primul monitor de gaming din lume, cu un refresh de 240 Hz

EIZO a anuntat primul monitor din lume cu o frecventa de 240 Hz, destinat segmentului de gaming.

EIZO Monitor

EIZO FORIS FG2421 este un monitor cu o diagonala de 23.5 inci ce suporta o rata de refresh de 240 Hz, fiind primul produs din lume cu aceste specificatii. Monitorul a fost dezvoltat in colaborare cu gameri renumiti pentru a fi cel mai bun din industrie, atat pentru jocuri de genul First Person Shooter, Simulatoare sau alte genuri ce necesita un timp de raspuns foarte mic.

Timpul de raspuns oferit de panou este mai mic de 1 milisecunda, cu masuratorile de rigoare (de la gri la gri). Monitorul detine o functie care odata activata, creste frecventa de refresh a panoului nativ de 120 Hz, la 240 Hz. Este de asemenea primul monitor ce foloseste un panou de tip VA (Vertical Alingment) cu un refresh de 120 Hz sau mai mare.

Unghiul de vizualizare este de 176 grade si contrastul de 5000:1, cel specificat de producator. EIZO a dezvoltat propriile sale circuite pentru a minimiza timpul de raspuns si lag-ul, de la momentul cand primeste o comanda de la o tastatura, mouse sau controller, pana la afisarea rezultatului pe ecran.

Conectivitatea monitorului este oferita pe DVI, HDMI si DisplayPort, toate intrari digitale, acesta putand fi conectat atat la PC-uri cat si la console. Monitorul detine de asemenea si un Hub USB 3.0, precum si o multime de profile pentru pasionatii de gaming. Momentan nu a fost dezvaluit un pret oficial pentru acesta, in ciuda faptului ca producatorul insista ca acest produs este disponibil deja la retaileri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: