Eaton 5P – Protectie la un „nivel inalt”

Eaton 5P - Protectie la un nivel inalt

UPS-ul, este probabil elementul esential care nu ar trebui sa lipseasca din caminul sau biroul nimanui, Eaton 5P este exact acest gen de produs.

Eaton 5P_Tower_Rack-LowDef

De ce? Pai uite e simplu, un UPS (Uninterruptible Power Source/Supply) este o baterie externa, care iti protejeaza orice dispozitiv alimentat la aceasta. Principiul de functionare este simplu, dispozitivul detine mai multi conectori sau mai multe prize in care se introduc PC-ul, monitorul, amplificatorul sau alte dispozitive sensibile, si in momentul in care cade curentul, sau exista probleme pe reteaua de alimentare aceasta comuta automat pe bateria interna pe care functioneaza, in functie de specificatii, in jur de 20-30 minute dandu-va timp sa va salvati datele si sa inchideti corect PC-ul.

Si daca am laptop? Pai daca ai laptop il introduci tot in acest dispozitiv care iti va proteja alimentatorul de fluxul de tensiune. Am simtit nevoia sa fac aceste precizari pentru ca am inteles ca nu este foarte multa lume care stie ce face sau ca exista un astfel de dispozitiv. Unii spun ca este inutil, ca nu isi merita banii, pretul unuia plecand de la 100-200 Lei, acestora tin sa le amintesc cat timp petrec cu un produs in garantie, produs care probabil s-a ars din cauza unui circuit defect sau a unei suprasarcini.

Eaton 5P este cel mai nou produs al companiei si reprezinta unul dintre cele mai avansate UPS-uri ale acesteia. Este recomandat pentru dispozitive de stocare, routere si servere cu un consum de pana la 1550 VA, aproximativ 1100 W. Acesta poate fi controlat prin intermediului unui display LCD extern sau a software-ului inclus, se pot integra alerte si se poate monitoriza consumul pe reteaua interna. Eaton 5P ofera un randament de functionare de pana la 98% minimizand astfel costurile energetice. Acesta permite deconectarea elementelor non-esentiale pentru a economisi energie sau pentru a creste durata de functionare pe baterie in timpul unei pene de curent.

Un alt element interesant ce denota utilizarea acestora pentru sisteme de tip business este posibilitatea de a schimba bateria in timp ce acesta este in functionare. Acestea sunt disponibile in variante compacte de tip tower cat si in unitati speciale pentru rack-urile de servere in format 1U.

5P_Rack_Bat-LowDef

 

5P_Tower_Bat-LowDef

 

5P_Rack_LCD-LowDef

 

5P_Tower_Range-LowDef

 

5P_Rack-Range-LowDef

5P_Tower_Back_1150-LowDef

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: