Dupa multi altii, Facebook a inceput sa suporte tag-uri

Dupa multi altii, Facebook a inceput sa suporte tag-uri

Twitter, Pinterest, Tumblr sau Instagram, toate suporta taguri marcate cu #, doar -ul era in afara horei marcate sugestiv ,,hashtag”.

facebook tags hashtags

O metoda prin care continutul de pe diverse site-uri de socializare este indexat suplimentar implica folosirea de tag-uri. Astfel, utilizatorii obisnuiti devin mai eficienti in a descoperi continut si in a gasi ceea ce ii intereseaza. Introduse initial pe Twitter, acum, la cativa ani dupa aparatie puteti gasi tag-urile pe aproape orice retea de socializare care se respecta.

In cel mai nou update de functionalitate la Facebook, tag-urile au ajuns si pe gigantul retelelor de socializare. Cum e si normal, toate tag-urile vor putea fi accesate printr-un click si vor directiona utilizatorul catre continut relevant postat cu acelasi tag. Ideea celor de la Facebook din spatele implementarii de tag-uri sub aceasta forma a fost de a permite anumitor postari sa fie asociate mult mai usor unui fenomen online sau unei discutii mai complexe desfasurate fie pe o pagina de profil a unei persoane, fie pe pagina unei companii. Ca urmare, de acum, bara de cautare din Facebook suporta cautarea de tag-uri prin introducerea inaintea unui cuvant a simbolului #. Anumite postari cu diverse tag-uri pot fi repostate cu usurinta de pe orice pagina de profil, iar printr-un singur tap puteti posta continut direct din sectiunea de rezultate la cautare.

Tot in urma acestui update, veti putea face click si pe tag-uri asociate unor imagini de pe Instagram ajunse pe Facebook. Pentru ca orice schimbare introdusa pe Facebook este intai privita din punctul de vedere al securitatii datelor, merita sa retineti ca orice postare, cu tag sau fara, functioneaza pe acelasi sistem ca si pana acum. Puteti alege sa o partajati doar cu prieteni apropiati, cu prieteni ai prietenilor etc. si doar printre rezultatele la cautare ale acelor persoane vor figura postarile voastre.

Cu toate ca aceasta functionalitate este disponibila momentan doar prin pagina web de Facebook, nu va mai dura prea mult pana ne vom putea bucura de ea si prin aplicatiile de mobile.

Citește și: