DreamHack Bucuresti 2013 se anunta pentru luna septembrie

DreamHack Bucuresti 2013 se anunta pentru luna septembrie

DreamHack Bucuresti 2013 a fost anuntat pentru perioada 14-15 septembrie, la Sala Polivalenta, cu premii de peste 30.000 de euro.

Cei mai buni gameri ai lumii se vor intrece in competitii de StarCraft 2, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive si Dota 2. In plus, aceasta editie va include competitii si pe console si pe telefoane mobile.

DreamHack Bucuresti

“Evenimentul din 2012 a fost foarte bine primit atat de jucatori, cat si de spectatori si parteneri, insa editia din acest an il va depasi cu siguranta si va stabili noi recorduri. Pentru a creste popularitatea Romaniei in randul comunitatii internationale de sport electronic, ne-am propus sa atragem si mai multi participanti din intreaga lume si, bineinteles, un numar cat mai mare de spectatori”, a declarat Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro, organizatorul DreamHack Bucuresti 2013.

ComputerGames.ro a obtinut licenta de organizare a evenimentelor DreamHack pentru Romania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Turcia, Cehia, Slovacia si Polonia. “Contractul, semnat pe o perioada de trei ani, ne va permite sa organizam evenimente DreamHack si in unele din aceste tari, in urmatorii ani”, a completat Silviu Stroie.

DreamHack Bucuresti 2012 a fost a patra si ultima etapa din calendarul de anul trecut al turneului DreamHack Eizo Open, a carui finala a avut loc in perioada 22 – 25 noiembrie la Jonkoping, in Suedia. Evenimentul din Romania a avut aproximativ 200 de jucatori de top, din peste 20 de tari, 4.000 de spectatori si un trafic online de 1.076.662 de vizite si 375.924 de clienti unici, fiecare vizitator unic urmarind transmisiunile online pret de circa 100 de minute in cele doua zile. Evenimentul s-a desfasurat pe o suprafata de 3.500 de metri patrati.

Topul tarilor in care s-au inregistrat cele mai multe vizite pe parcursul evenimentului include Germania (201.315 vizite), Statele Unite (163.095), Romania (91.130), Suedia (75.429), Polonia (66.142), Rusia (65.291), Franta (51.201), Marea Britanie (45.333) si Canada (41.173).

Partenerii media ai DreamHack Bucuresti 2013 sunt Computerblog.ro, Das Cloud, GO4IT, Level, Mobzine.ro, PCMHZ.com, Playtech.ro, PRO FM, Smart IT, Techzone.ro, Zon@ IT.

Despre ComputerGames.ro

ComputerGames.ro este unul dintre cele mai mari site-uri din Romania, dedicat in exclusivitate jocurilor, care ofera cititorilor sai cele mai noi stiri, articole si download-uri din industria de gaming. De-a lungul timpului, comunitatea din spatele site-ului a crescut considerabil, forumul ComputerGames numarandu-se printre cele mai dezvoltate si cunoscute din tara. In 2001, ComputerGames.ro a infiintat Professional Gamers League (PGL), asociatie care organizeaza campionatele nationale de jocuri pe calculator, devenite deja o traditie in lumea tinerilor din Romania. De peste 10 ani PGL organizeaza calificari pentru cele mai importante competitii mondiale in domeniu, care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice. La aceste competitii participa elita sportului electronic mondial, jucatori care se antreneaza pe parcursul unui an intreg pentru a obtine un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Citește și: