Detalii despre noile APU-uri AMD din generatia Steamroller

Detalii despre noile APU-uri AMD din generatia Steamroller

Au aparut recent cateva informatii despre noua generatie de APU-uri AMD ce poarta numele de cod Steamroller.

AMD APU

„Baietii” de la WCCF tech au observat cateva detalii interesante legate de noule APU-uri AMD cu nume de cod Steamroller. Informatiile sunt preluate dintr-o baza de date ale unor cercetatori din domeniul industrial.

APU-ul in cauza are o denumire de genul: 2M186092H4467_23/18/12/05_1304, din care, dupa cum bine stim, se pot identifica informatii valoroase despre performantele, consumul de energie si data de fabricatie a acestor cipuri. Raportul indica faptul ca noul APU va avea o viteza de lucru in mod Turbo de 2.3 GHz, o frecventa nativa de 1.8 GHz si un northbridge cu o frecventa de 1.2 GHz. Ultima portiune, „05_1304,” indica faptul ca GPU-ul face parte din seria AMD1304.1 „KV Spectre Mobile 35W”, si va avea probabil o frecventa de 500 MHz.

Din pacate, acestea sunt toate informatiile disponibile la momentul actual. Mai multe despre tehnologiile de viitor AMD vom afla totusi in curand, avand in vedere ca se pregatesc de lansarea noilor placi grafice, candva in cursul lunii octombrie. Pana la sfarsitul anului, va aparea probabil si noua generatie de APU-uri cu voltaj redus, cele care vor fi introduse in tablete si smartphone-uri.

Citește și: