Cum să furi bani virtuali în format Bitcoin de la televizor?

Cum să furi bani virtuali în format Bitcoin de la televizor?

Nu, nu este un tutorial pe marginea furtului de , dar cu siguranţă este un sistem care s-a dovedit foarte eficient într-un caz recent.

bloomberg bitcoin stolen furt digital

Deşi era foarte dificil până la această oră, un eveniment recent face şi mai dificilă ocolirea acestui subiect. Moneda virtuală a făcut valuri în ultima perioadă după ce recent a atins paritatea de 1000 de dolari per Bitcoin, doar ca la scurt timp după aceea să scadă sub 500 de dolari din cauza unor reglementări legislative din China. Acestea din urmă restricţionau semnificativ utilitatea tuturor monezilor virtuale în tara asiatică.

Într-o ştire mai recentă, în cadrul unui eveniment televizat de peste ocean, un prezentator a vrut să ofere cadou unui telespectator 20 de dolari în Bitcoin. Înainte însă de a-şi duce la bun sfârşit planul generos, banii au fost furaţi printr-o metodă foarte simplă. Banii în format Bitcoin în lumea reală pot fi reprezentaţi printr-o secvenţă de numere. Respectiva secvenţă poate fi înlocuită cu un cod QR pentru a fi mai uşor de introdus într-un portofel virtual. În momentul în care, pentru câteva secunde, codul QR de mai sus a fost pe televizor, un tânăr întreprinzător şi-a scos telefonul şi şi-a însușit banii.

Partea cea mai amuzantă a venit în momentul în care utilizatorul milkywaymasta de pe Reddit şi-a asumat gestul şi a promis că va returna banii. Din câte se pare, motivul din spatele gestului a fost mai simplu decât s-ar fi aşteptat cineva: ,,pentru că se poate”. Concluzia acestei întâmplări este că banii în format Bitcoin nu trebuie afişaţi cu aceeaşi uşurinţă precum cei clasici. Nu de alta, dar se fură de zece ori mai uşor şi sunt mult mai greu, dacă nu imposibil, de urmărit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: