23 nov. 2013 | 18:15

Cum ar fi să lingi telecomanda televizorului când te uiți la o emisiune de gătit? [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum ar fi să lingi telecomanda televizorului când te uiți la o emisiune de gătit? [VIDEO]

Ok, nu e vorba de un update de software așa că nu lingeți încă telecomanda televizorului. Oare cum ar fi totuși ca peste câțiva ani să ”guști” din prăjiturile pe care le vezi în reclame?

Telecomanda 2

Conceptul este unul la care se lucrează, acela de a putea linge un dispozitiv precum telecomanda televizorului, pentru a gusta ce este pe ecran… Știu, asta e clar o invenție din gama celor create pentru că se poate. Și da, m-am gândit și eu la o mulțime de prostii pe care le poți …. atunci când apar pe ecran. Simulatorul respectiv de gusturi, folosește electrozi pentru a stimula papilele gustative de pe limbă, oferind senzații de sărat, amar și dulce. Cercetătorii, ”ăia mici și albi de respiră ușor” în laboratoarele imaculate, își imaginează că această tehnologie ar putea fi folosită pe viitor pentru a permite telespectatorilor să experimenteze anumite senzații, ale papilelor gustative, în funcție de imaginea de la TV.

Ideea la bază este interesantă, are aplicabilitate pentru jocurile pe PC, spun unii…. încerc să îmi imaginez ce ai putea gusta într-un joc cu mașini, asfaltul poate? Pe lângă asta, cercetătorii au declarat că lucrează la un dispozitiv, ”de lins” care poate simula senzațiile de mai sus, și care să nu dăuneze dinților. Cred că cei de la Telegraph s-au amuzat de minune scriind acest material, la fel și cei care au comunicat detaliile despre această invenție.