Creatorul jocului Tetris creeaza Marbly, un nou joc de iOS [VIDEO]

Creatorul jocului Tetris creeaza Marbly, un nou joc de iOS [VIDEO]

Pentru ca sunt mari sanse sa va fi plicitisit de numarul coplesitor de clone de Tetris, creatorul respectivului joc a lansat Marbly, .

marbly tetris ios app store

Cei mai multi dintre voi au auzit la un moment dat ca jocul Tetris a fost realizat de un rus, prea putini stiti insa ca numele sau este Alexey Pajitnov. Cu toate de aplicatii, ai fi fost tentat sa crezi ca Pajitnov nu mai are in vedere sa creeze si alte jocuri complet noi. Te-ai insela.

Un nou joc creat de Alexey a ajuns astazi in AppStore-ul celor de la Apple. Numele sau este Marbly si poate fi descarcat gratuit. Singurul profit iese din achizitii in-app pentru sfaturi la anumite niveluri, in caz ca nu va descurcati singuri sa le rezolvati. Jocul este o combinatie de elemente din Bejeweled si „Moara”. In teorie, trebuie sa aveti minim trei buline de aceeasi culoare pe verticala, diagonala sau orizontala pentru ca acestea sa dispara. Cand au disparut toate bulinele s-a terminat jocul. Problema este ca nivelurile din ce in ce mai complicate va vor obliga sa va ganditi de trei ori inainte sa faceti o mutare, ordinea fiind vitala. La prima vedere, jocul creeaza dependenta, o trasatura evidenta avand in vedere ca vorbim de acelasi rus care a creat unui dintre cele mai populare jocuri ale tuturor timpurilor.

Chiar daca acesta este primul joc iesit din mintea lui Alexey Pajitnov dupa foarte mult timp, publisherul sau, WildSnake Software, a declarat ca acelasi Pajitnov mai are cateva jocuri in dezvoltare.

Citește și: