Cherry și Corsair lansează primele tastaturi mecanice cu iluminare RGB [VIDEO]

Cherry și Corsair lansează primele tastaturi mecanice cu iluminare RGB [VIDEO]
Radu Neagu
13:11 05.12.2013

Cherry și Corsair s-au aliat pentru a crea prima tastatură mecanică din lume cu iluminare RGB.

Cherry MX RGB

Prin ce se diferențiază iluminarea RGB de alte modalități de iluminare ale altor producători? Ei bine tasatura de la Corsair folosește switch-uri mecanice de la Cherry, sub care se află un LED de tip SDM (lipit direct pe placă) care poate reproduce până la 16.7 milioane de nuanțe de culori. Este mai degrabă asemănător unui pixel de la monitorul unui PC. Se poate configura iluminarea în aproape orice mod dorește utilizatorul.

Este prima tastatură ce folosește acest tip de iluminare împreună cu tastele mecanice patentate de Cherry cu tehnologia Gold Crosspoint, apreciate deja de milioane de utilizatori din întreaga lume. Acestea sunt extrem de precise și de fiabile, în comparație cu tastaturile ce folosesc o folie de silicon, și un strat de carbon pentru contactul acestora.

MX RGB reprezintă tehnologia Cherry ce oferă pe lângă o variatate de culori și combinații ale acestora, și o iluminare uniformă, doar pe simbolul de pe fiecare tastă în parte. Conceptul este de asemenea patentat de Cherry, care are o experiență net superioară în industrie, și a investit ani de zile în dezvoltarea celor mai performante butoane. Corsair va fi prima companie ce folosește aceste tipuri de switch-uri  pentru produsele sale, vor fi desigur și alte companii care vor avea implementări ale acestei tehnologii la CES 2014.

Momentan, nu se cunosc detalii despre preț sau disponibilitate, însă cu siguranță vom afla mai multe în prima jumătate a lunii ianuarie 2014.

Comentarii
loading...