13 nov. 2013 | 00:30

Celule de hidrogen pentru încărcarea smartphone-ului, acum la doar 199 dolari!

ACTUALITATE
Celule de hidrogen pentru încărcarea smartphone-ului, acum la doar 199 dolari!

Tehnologia nu este nouă, aceste celule de hidrogen sunt folosite de astronauți de mai bine de 10 ani, însă până acum nu am auzit de un produs care să o folosească. Acum avem ca destinație încărcarea unui smartphone.

celule de hidrogen

Tehnologia bazată pe celule de hidrogen se pare că își croiește drumul către segmentul de mainstream, chiar dacă prețul pe care îl putem plăti este încă ridicat. Intelligent Energy este numele companiei care a conceput acest dispozitiv. Numele este foarte sugestiv, ”Upp”, iar greutatea nu depășește 500 de grame. Prețul? 199 de dolari. În interior se află un sistem bazat pe celule de hidrogen ce pot elibera suficientă energie pentru a încărca un smartphone obișnuit de aproximativ cinci ori. Cam puțin, nu?

Subliniez din nou că tehnologia este încă scumpă, și e nevoie de mai mulți producători care să aducă pe piață astfel de”baterii” pentru ca prețul să coboare semnificativ. Ideea nu este rea, însă momentan produsul nu se aplică utilizării zilnice, unde la cel puțin 6 ore distanță ai acces la o priză.

Cartușele sunt interschimbabile, iar dispozitivul te poate avertiza atunci când este momentul unui ”refill”. Pentru cercetători sau pentru aventurierii care stau cocoțați în vârful muntelui pentru cel puțin o săptămână, un astfel de dispozitiv cu încărcare pe bază de celule de hidrogen poate face diferența în situații problematice sau în situații de plictis, cand pot termina mai multe niveluri de Candy Crush.