Ce poti face pentru ca bateria iPhone sa tina mai mult

Ce poti face pentru ca bateria iPhone sa tina mai mult

Este un fapt recunoscut ca bateria de iPhone nu tine foarte mult. Totusi, aceasta poate fi folosita si o zi intreaga fara sa fie nevoie de reincarcare.

Ce poti face pentru ca bateria iPhone sa tina mai mult

Sunt cateva moduri simple prin care bateria poate fi ajutata sa “supravietuiasca” mai mult.

Opriti functiaauto brightness” si reduceti luminozitatea cat mai mult. Luminozitatea ecranului este principalul consumator de energie electrica. Pentru ajustarea luminozitatii ecranului, functia este Settings > Brightness & Wallpaper.

Opriti Equalizer-ul. Sunetul nu va avea aceeasi „calitate”, dar bateria va tine mai mult. Pentru a inchide aceasta functie Settings > Music > EQ.

Actualizeaza e-mailurile mai rar. In loc ca telefonul sa verifice cutia postala la fiecare 5 minute, mai bine o data pe ora “hourly”, sau, si mai bine, cand vrea utilizatorul “manually”.

Inchide din aplicatiile multitasking din background. Chiar daca sistemul de operare de pe iPhone gestioneaza bine energia folosita de aplicatiile din background. Ca sa fie oprite, trebuie apasat de doua ori, rapid, pe butonul “home”, apoi tinut apasat pentru mai mult timp, pana cand icon-urile incep sa tremure. Fiecare icon are in coltul din dreapta sus un “minus” rosu, care daca este apasat, inchide acea aplicatie.

Opreste Push Notifications. Multi au pe telefon un cont de email sau o aplicatie care te avertizeaza cand este primit un mesaj. Actualizarea mesajelor prin email poate fi oprita de la Settings > Mail, Contacts, and Calendars > Fetch New Data. Alte notificari pot fi  modificale prin Settings > Notifications.

Conexiunea LTE/3G poate fi oprita cand nu este necesara. iPhone are functia 3G, iar LTE este disponibila la iPhone 5. Aceasta poate fi orpita prin  Settings > General > Cellular.

Opreste Wi-Fi. In cazul in care nu este nevoie de o conexiune Wi-Fi, functia poate fi oprita, iar terminalul nu va continua sa caute o astfel de conexiune, ceea ce va economisi din baterie. Aceasta poate fi oprita de la Settings  > Wi-Fi. De asemenea, poate fi oprita si notificarea „Ask to Join Network”, care consuma, de asemenea, bateria.

Opreste  “Bluetooth-ul”. Daca nu este foloita, trebuie oprita, mai ales ca, pe langa consumul de current electric, poate da acces la datele de pe telefon. Sunt multe cazuri in care au aparut fotografii luate de pe telefoane ale vedetelor.

Functia „Location Services“ pote fi oprita. Aceasta este utilizata ca GPS, dar cand nu e nevoie de indrumare, poate fi oprita. Este una dintre functiile care consuma cel mai mult current electric. Daca este nevoie de ea, poate fi pornita. Setarile sunt la Settings > Privacy > Location Services.

O ultima optiune ar fi Mophie Juicepack, o „carcasa” care ajuta bateria sa tina mai mult. Aceasta este disponibila si pentru alte modele iPhone, si pentru alte terminale, dar costa intre 80 si 150 de dolari.

Citește și: