Ce poti face pentru ca bateria iPhone sa tina mai mult

, 03 Iun, 18:40

Este un fapt recunoscut ca bateria de iPhone nu tine foarte mult. Totusi, aceasta poate fi folosita si o zi intreaga fara sa fie nevoie de reincarcare.

Ce poti face pentru ca bateria iPhone sa tina mai mult

Sunt cateva moduri simple prin care bateria poate fi ajutata sa “supravietuiasca” mai mult.

Opriti functiaauto brightness” si reduceti luminozitatea cat mai mult. Luminozitatea ecranului este principalul consumator de energie electrica. Pentru ajustarea luminozitatii ecranului, functia este Settings > Brightness & Wallpaper.

Opriti Equalizer-ul. Sunetul nu va avea aceeasi „calitate”, dar bateria va tine mai mult. Pentru a inchide aceasta functie Settings > Music > EQ.

Actualizeaza e-mailurile mai rar. In loc ca telefonul sa verifice cutia postala la fiecare 5 minute, mai bine o data pe ora “hourly”, sau, si mai bine, cand vrea utilizatorul “manually”.

Inchide din aplicatiile multitasking din background. Chiar daca sistemul de operare de pe iPhone gestioneaza bine energia folosita de aplicatiile din background. Ca sa fie oprite, trebuie apasat de doua ori, rapid, pe butonul “home”, apoi tinut apasat pentru mai mult timp, pana cand icon-urile incep sa tremure. Fiecare icon are in coltul din dreapta sus un “minus” rosu, care daca este apasat, inchide acea aplicatie.

Opreste Push Notifications. Multi au pe telefon un cont de email sau o aplicatie care te avertizeaza cand este primit un mesaj. Actualizarea mesajelor prin email poate fi oprita de la Settings > Mail, Contacts, and Calendars > Fetch New Data. Alte notificari pot fi  modificale prin Settings > Notifications.

Conexiunea LTE/3G poate fi oprita cand nu este necesara. iPhone are functia 3G, iar LTE este disponibila la iPhone 5. Aceasta poate fi orpita prin  Settings > General > Cellular.

Opreste Wi-Fi. In cazul in care nu este nevoie de o conexiune Wi-Fi, functia poate fi oprita, iar terminalul nu va continua sa caute o astfel de conexiune, ceea ce va economisi din baterie. Aceasta poate fi oprita de la Settings  > Wi-Fi. De asemenea, poate fi oprita si notificarea „Ask to Join Network”, care consuma, de asemenea, bateria.

Opreste  “Bluetooth-ul”. Daca nu este foloita, trebuie oprita, mai ales ca, pe langa consumul de current electric, poate da acces la datele de pe telefon. Sunt multe cazuri in care au aparut fotografii luate de pe telefoane ale vedetelor.

Functia „Location Services“ pote fi oprita. Aceasta este utilizata ca GPS, dar cand nu e nevoie de indrumare, poate fi oprita. Este una dintre functiile care consuma cel mai mult current electric. Daca este nevoie de ea, poate fi pornita. Setarile sunt la Settings > Privacy > Location Services.

O ultima optiune ar fi Mophie Juicepack, o „carcasa” care ajuta bateria sa tina mai mult. Aceasta este disponibila si pentru alte modele iPhone, si pentru alte terminale, dar costa intre 80 si 150 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Daca se face tot ce s-a scris mai sus nu mai are rost sa-ti cumperi iPhone, si nici orice altfel de smartphone….

Genial ai fost la faza asta Radu. Asta cam asa e. Oricum sa tinem cont de Sistem de Operare Android,iOS si Windows phone astea cam asa tin cam o zi/doua. Tine cont si un Laptop tine mai putin decat un Telefon. Un laptop tine cam 2-2 ore si jumate ma refer la Baterie. Atunci de ce se mai vad asa Telefoane s-au de ce costa aproape cat o masina (exagerz) dar cam asa e. Le cumparam ca sa le folosim ca un Telefon NOKIA 3310. Noi defapt dam 20 de Milioane pe un NOKIA 3310 nu pe un iPhone 3Gs/4S s-au pe vreun 5C

Eu am descoperit ca daca imi tin telefonul inchis ma tine mai mult am ajuns la 72 de ore si mai am o linie :))

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail