Ce mai e nou pe la Google

Ce mai e nou pe la Google

Google a anuntat mai multe noutati la conferinta anuala, una dintre primele  informatii fiind despre numarul de terminalele Android active in lume.

google_io_f

Astfel, totalul terminalelor active cu Android a depasit pragul de 900 de milioane, dupa ce in urma abia atingeau cifra de 400 de milioane. In acelasi timp, numarul de aplicatii descarcate de pe Google Play store a ajuns la 48 de miliarde, apropiindu-se de nivelul atins de Apple. Asadar si Android se bucura de un mare succes in acest sens.

O alta noutate sunt imbunatatirile aduse la Play Store. Acesta functioneaza ca si Apple Game Center si permite ca jocurile sa fie salvate pe terminale, afiseaza rezultatele si permite utilizatorului sa le compare cu cele ale prietenilor. Un alt anunt oficial a fost Google Music Play All Access, concurentul Spotify. Acesta este un serviciu streaming pentru muzica la cerere, are disponibile deja milioane de melodii, si va costa 10 dolari (bine, 9,99$), fiind disponibil pe terminale mobile si pe Internet.

Schimbari importante au fost aduse si pentru Google Maps, atat pentru varianta web, cat si pentru cea pentru mobile.  Varianta web are un design mult mai bun, iar cea pentru dispozitive mobile are o gramada de imbunatatiri la cautare. Noi modificari, la fel de importante, au fost facute si pentru Google+, peste 40 in total, fiind scoase mai mult in evidenta Google+ stream, Google+ Hangouts si serviciul Photos. Fluxul Google+ are un design cu trei coloane si este mai „curat”, acest serviciu avand 190 de milioane de utilizatori activi. De asemenea, Google+ va avea o noua functie , denumită „related hashtags”, care analizeaza continutul postarilor utilizatorului si va face legatura cu altele. O alta imbunatatire va permite incarcarea de fotografii de rezolutie mai mare, care nu pot fi postate pe Facebook sau Instagram.

Google Hangouts a devenit o aplicatie, disponibila pentru Android si iPhone, care pastreaza toate fotografiile si textele partajate intr-un singur flux, iar utilizatorul va putea intra in video chat cu prieteni. Imbunatatiri au fost aduse si pentru fotografiile postate pe Google+, care va alege automat cele mai bune fotografii si le va strange intr-un album, facilitand sortarea dintre fotografiile postate de utilizator. De asemenea, poate elimina imagini neclare și duplicate, poate recunoaste diferite peisaje si mai poate alege si fotografiile cu zambete.

O alta imbunatatire este editarea fotografiilor, devenind un fotograf profesionist „automat”, putand, printre altele, sa reduca zgomotul din fotografii sau sa elimine ochi rosii. In cadrul Google I/O, compania a anuntat ca va fi disponibil in piata terminalul Samsung Galaxy S4 care are o noua versiune a sistemului de operare Android si care nu va avea alte aplicatii Samsung. Acest terminal va costa 649 de dolari si nu va fi blocat, iar in SUA va fi disponibil in retelele AT&T si T-Mobile.

Google Now, competitorul Siri, are o multime de noi de caracteristici adaugate.  Astfel, putem seta memento-uri, poate furniza informatii despre transportul public, dar si noutatile din emisiunile TV preferate. Google Now va fi disponibil si pe desktop, daca este folosit Chrome. Iar Chrome, conform declaratiilor facute, este cel mai folosit browser, cu 750 de milioane de useri activi.

google-IO02google-IO04

Citește și: