Broadcom produce modem-uri LTE pentru dispozitive mobile

Broadcom produce modem-uri LTE pentru dispozitive mobile

Incercand sa faca concurenta unor producatori puternici din domeniu, precum Qualcomm, Broadcom s-a apucat sa creeze modemuri compatibile LTE.

broadcom LTE modem chip

Cu un istoric solid in domeniul dezvoltarii si productiei de modemuri si cipuri de baseband pentru diverse smartphone-uri si tablete, Broadcom a decis sa faca trecerea catre LTE.

Noul modem dezvoltat de compania americana este gandit pentru smartphone-uri si tablete high end, in parte datorita functionalitatii avansate pe care o integreaza. Acesta vine cu suport integrat pentru cele mai noi tehnologii de comunicatii LTE 4G cu scopul de a asigura cele mai mari rate de transfer pe care le ofera un operator de telefonie mobila. Vorbim aici de LTE FDD, TDD Advanced CAT 4, VoLTE, HD Voice, HSPA+, TD-SCDMA si nu in ultimul rand, EDGE si GSM. Pe langa aceste aptitudini, noul cip BCM21892 mai are pe CV ,,carrier agregation”. Aceasta din urma este o functie care permite dispozitivelor sa profite de mai multe frecvente simultan daca acelea sunt folosite de operator, pentru a oferi o rata de transfer sporita si sustinuta. In teorie, noul modem asigura viteze de 150 Mbps pentru download si 51 Mbps pentru upload, in conditiile in care si un operator de telefonie va asigura aceleasi performante.

Noul cip este construit pe 28 nm si este mai mic cu 35 de procente in comparatie cu un modem similar de la Qualcomm, aspect care ar trebui sa-l faca mai eficient din punct de vedere energetic. Desi nu integreaza si un procesor in acelasi cip, cum vedem de exemplu in seria de SoC-uri Snapdragon de la concurenta, Broadcom promite ca nu mai avem mult de asteptat pentru o astfel de varianta. Pana atunci, acest modem este compatibil si functioneaza fara interferente pe aceeasi placa cu module WiFi, Bluetooth, GPS si NFC ale aceluiasi producator. Desi a inceput deja sa se laude cu noua sa creatie pe la dezvoltatorii de dispozitive mobile, Broadcom crede ca abia in 2014 va incepe producatia in masa a lui BCM21892

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: