26 apr. 2013 | 14:13

Avantree Pluto Air – Muzica la purtator [REVIEW]

ACTUALITATE
Avantree Pluto Air - Muzica la purtator [REVIEW]

 

Muzica este unul din cele mai placute moduri de a petrece timpul. Locul in care ascultam muzica nu este atat de important atata vreme cat aceasta este pe gustul nostru. Boxele portabile au devenit din ce in ce mai interesante pentru utilizatori, si au primit o multime de capabilitati in ultimul timp. Cele mai interesante sunt desigur cele portabile, de dimensiuni foarte reduse, care reusesc insa sa o fere o calitate decenta a sunetului. Avantree Pluto Air este un concurent serios pentru titlul de cea mai practica boxa de acest gen. Aceasta integreaza un acumulator si o conexiune Bluetooth pe langa conectorul standard pentru orice fel de dispozitiv ce poate reda muzica in format analog sau digital.

Avantree Pluto Air - Intro

Design

Avantree Pluto Air Culori

Avantree Pluto Air isi merita pe deplin numele avand dimensiuni de invidiat si o conectivitate extinsa. Pachetul este la fel de simplist si transparent ca si celelalte produse ale producatorului, pentru a putea vedea produsul direct din cutie. Sunt de acord cu aceasta prezentare pentru ca posibilul client nu mai are nevoie sa deschida cutia pentru a vedea produsul inainte sa il cumpere. Pe partea frontala avem exemplificat modul de folosire, iar pe laterala cutiei sunt mentionate accesoriile boxei precum si specificatiile tehnice ale acesteia. In interiorul cutiei regasim un cablu jack de 3.5 mm pentru conectarea la dispozitive ce nu detin Bluetooth, si un cablu USB folosit exclusiv pentru incarcarea boxei. Aceasta nu poate primi semnal audio prin USB de la PC. Odata cu boxa veti primi si un saculet de transport si protectie in care intra lejer atat boxa cat si cablurile aferente.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Avantree Pluto Air/”/]

In partea inferioara, la baza, exista integrat un buton pentru comutarea boxei in pozitia Off, pozitie recomandata pentru a nu consuma acumulatorul integrat, pentru preluarea semnalului audio de pe fir sa din conexiunea Bluetooth. Pentru cea din urma optiune nu exista un buton dedicat pentru conectare aceasta fiind activa in modul de imperechere atunci cand nu este conectata la nici un dispozitiv Bluetooth. Partea inferioara este de asemenea acoperita cu un burete pentru a nu trimite vibratii atunci cand este asezata pe masa.

Avantree Pluto Air - Baza

Design-ul acesteia este foarte simplist, modelul primit de noi la teste fiind in doua culori, alb si visiniu. Meterialul din care este construita este un plastic de calitate cu o suprafata acrilica ce necesita putina atentie pentru a nu se zgaria.

Specificatii

Tabelul de mai jos prezinta specificatiile complete ale acestui produs, detaliile sunt cele obtinute de la producator.

[table id=164 /]

Utilizare si performanta

Performanta acestei boxe poate fi notata ca fiind de nivel mediu spre bun. Evident, fiind vorba de o boxa cu dimensiuni atat de reduse nu ne putem astepta la ceva extraordinar. Diametrul difuzorului este de 36mm, ceva mai putin decat o multime din castile over the ear de pe piata. Avand in vedere acest lucru nu putem sa asteptam nici un nivel foarte bun al frecventelor joase. Probabil acestea sunt singurele de care pot sa ma leg putin. Bass-ul este plat, iar acest lucru se datoreaza cel mai mult lipsei de spatiu din interior. Jumatate din boxa exte ocupata de acumulatorul care ofera o autonomie de aproape 5 ore pe Bluetooth, si se apropie de 6 ore si jumatate folosind jack-ul audio. Testul a fost efectuat desigur la un nivel mediu de volum, la volum maxim, boxa nu rezista mai mult de 4 ore pe Bluetooth. Acestea reprezinta niste valori mai mult decat decente si destul de apropiate de valoarea oferita de producator.

Avantree Pluto Air - Laterala 1

Am ramas surprins insa de claritatea sunetului redat. Mediile si inaltele, in special vocea sunt foarte bine redate in comparatie cu alte produse de acest gen. Din acest motiv consider ca ar fi fost interesant sa includa si un microfon pentru a putea fi folosita ca si handsfree pentru telefon. Nu o putem depuncta insa pentru acest minus, avand in vedere ca este destinata unui public audiofil si nu celui care petrece 4 ore pe zi vorbind la telefon.

Concluzii

Daca e sa vorbim de avantaje si dezavantaje, Avantree Pluto Air este unul din produsele care detine unul singur, si anume lipsa unui microfon. Calitatea redarii este impresionanta pentru dimensiunea dispozitivului si ar fi fost util sa poata fi folosita ca si handsfree. Aceasta boxa se poate achizitiona la pretul de 149 Lei si reprezinta o slutie foarte buna pentru difuzorul telefonului, ba chiar as putea spune si pentru boxele unor laptopuri de pe piata. Este disponibila in mai multe culori in functie de preferintele fiecaruia, si daca nu stiati o puteti castiga si la concursul nostru care se termina astazi.

Avantree Pluto Air - Saculet