28 mai 2013 | 11:10

ASUS Zenbook Infinity va avea un panou protejat de Gorilla Glass 3

ACTUALITATE
ASUS Zenbook Infinity va avea un panou protejat de Gorilla Glass 3

ASUS dezvaluie un nou ultrabook, Zenbook Infinity, cu ocazia targului de tehnologie din Taipei, Computex 2013, ce are loc la inceputul lunii viitoare.+

ASUS Zenbook Infinity

ASUS Zenbook Infinity va fi asadar primul Ultrabook al carui panou va fi construit din Gorilla Glass 3, ecranul fiind lipit direct de sasiul de aluminiu obtinandu-se astfel o grosime de doar 15.5 mm, fiind cu aproximativ 14 % mai subtire decat generatia actuala de ultrabook-uri.

„Noul Gorilla Glass 3 are aceeasi grosime si durabilitate ca generatia anterioara, insa foloseste tehnologia proprietara Corning NDR, pentru a oferi o protectie mai buna la zgarieturi si are o vizibilitate mai buna. Corning Gorilla Glass 3 cu tehnologia NDR are o rezistenta la zgarieturi de 3 ori mai mare ca Gorilla Glass 2 si reduce cu 40 % vizibilitatea zgarieturilor deja existente.” precizeaza unul din oficialii companiei Corning.

ASUS a precizat ca acest strat de sticla va fi aplicat si pe zona ce inconjoara tastatura, adaugand inca un strat de protectie pe care alte ultrabook-uri nu il au. Capacul display-ului va fi construit din acelasi material ca si pana acum, aluminiu, avand acelasi design patentat de companie, si indragit de utilizatorii actuali. Din pacate ASUS nu a mentionat pana acum nici un detaliu legat de configuratia hardware a acestui laptop, putem insa presupune ca va fi dotat cu cele mai noi procesoare Haswell, un SSD pentru partea de stocare, si minim 8 GB memorie RAM DDR3. Noul Zenbook Infinity nu este programat sa fie pe piata pana cel mai devreme in al treilea trimestru al anului, insa in mod sigur pana atunci vom afla si restul detaliilor, odata cu inceperea targului de tehnologie.