20 aug. 2013 | 16:30

ASUS NFC Express, un accesoriu pentru sincronizare binevenit

ACTUALITATE
ASUS NFC Express, un accesoriu pentru sincronizare binevenit

Nu ma omor dupa accesoriile placilor de baza, in multe din cazuri acestea ridica semnificativ pretul. ASUS NFC Express este insa unul care merita achizitionat si separat.

asus_usb_nfc

ASUS NFC Express este un receiver NFC cu doua porturi USB 3.0, un gadget interesant si util pentru sisteme desktop. Acest dispozitiv permite interactiunea cu Windows 8 doar folosind comenzi NFC pentru transferul de imagini, efectuarea de sertari si comenzi cu ajutorul smartphone-ului sau al unor tag-uri NFC. Dispozitivul functioneaza desigur doar cu placile e baza ASUS, cele din seria 8 cu chipset pentru procesoarele Haswell. Dispozitivul ocupa doua porturi USB 3.0 pentru conectarea la PC, porturi pe care le ofera ca extensie pe desktop-ul utilizatorului.

Pentru cei care aleg placile de baza Z87 Deluxe/Dual accesoriul vine in pachet, pentru restul celor interesati acesta se poate achizitiona separat, la un pret apropiat de 80 dolari. Gadget-ul s-ar putea dovedi util chiar si pentru cei care nu stiu ce inseamna tehnologia NFC cat si pentru cei care sunt dornici sa isi programeze singuri tag-urile NFC.

Pacat ca producatorul a decis ca acesta este doar un accesoriu pentru gama lor de produse, in vitorul mai indepartat insa presimt ca va deveni la fel de popular pentru calculatoare ca un cititor de carduri din zilele noastre.