ASUS ar putea avea exclusivitate pentru Nvidia G-Sync

ASUS ar putea avea exclusivitate pentru Nvidia G-Sync

Tehnologia Nvidia G-Sync se zvoneste ca ar putea fi exclusiva monitoarelor ASUS pana spre finalul anului 2014.

gsync-monitor-key-visual

Nvidia G-Sync reprezinta o solutie software si hardware, formata dintr-o unitate de procesare montata in monitoare care va rezolva problemele de „stuttering” sau „screen tearing”. Umbla zvonurile ca ASUS ar fi semnat o intelegere cu Nvidia pentru producerea exclusiva a monitoarelor cu aceasta tehnologie, timp de un an de zile.

Aceste cipuri vor fi introduse doar in monitoarele cu un refresh nativ de 120 Hz sau 144 Hz, primul model de acest gen fiind deja anuntat sub numele de VG248QE, cu un pret de cel putin 300 euro. Aceasta exclusivitate inseamna ca alti producatori ar trebui sa astepte pana la ultimul semestru al anului 2014 pentru a putea lansa si ei monitoare cu Nvidia G-Sync.

Daca acest lucru se va intampla va fi destul de neplacut pentru consumatori, cel care detine monopolul, in acest caz ASUS, ar putea mentine preturile ridicate, exact ce nu isi doreste nimeni pentru cele mai noi tehnologii.

Situatia este totusi putin delicata. In cadrul lansarii oficiale a noii tehnologii, ca parteneri erau trecuti, pe langa ASUS, si Philips, BenQ sau ViewSonic. Oare acestia din urma nu au nici o idee de intelegerea pe care se presupune ca au facut-o ASUS si Nvidia? Nu este totusi in interesul lui Nvidia sa isi promoveze cat mai mult sistemul G-Sync sau are incredere ca este atat de performant incat un singur producator este suficient pentru moment?