11 nov. 2013 | 11:11

ASUS a anunțat Rampage IV Black Edition pentru luna în curs

ACTUALITATE
ASUS a anunțat Rampage IV Black Edition pentru luna în curs

ASUS a anunțat o variantă Black Edition pentru una dintre cele mai performante plăci de bază pentru sistemele Intel X79, cu disponibilitate începând din data de 19 noiembrie.

ASUS Rampage-IV-Black-Edition-2

Noua placă de bază Rampage IV Black Edition de la ASUS va fi disponibilă din 19 niembrie, oferind o serie de update-uri interesante față de modelul anterior. După cum îi spune și numele, Rampage IV, placa va fi compatibilă cu procesoarele Intel din seria E (Enterprise), cele care funcționează pe socket LGa2011.

Puțini dintre producătorii de plăci de bază au făcut update-uri pentru această platformă de la lansarea ei și este un lucru de înțeles. LGA2011 nu este destinată publicului larg, în sensul că este mult mai scumpă decât alte platforme, iar la capitolul venituri, produse noi pentru acest segment de high-end nu ar fi adus aproape nici un fel de venituri în plus. Unii nici măcar nu s-au obosit să vină cu update-uri de BIOS la timp, pentru a oferi suportul pentru cele câteva procesoare noi lansate de intel.

ASUS a promis un Rampage IV Black Edition, iar acum se ține de cuvânt. În plus, vine cu mai multe update-uri decât ne-am fi așteptat. O mulțime de facilități de overclocking își găsesc acum locul și pe această placă, facilități pe care le întâlnim și la Z87 Maximus. Rampage IV Black Edition aduce și acel OC Panel extern.

Placa de sunet a primit un update major cu ajutorul cipului Cirrus Logic CS4398 DAC și acum se numește SupremeFX Black și este compatibil cu tehnologia de localizare Sonic Radar. Placa deține acum și un modul Bouetooth 4.0/WiFi 802.11 AC, suport pentru 8 porturi USB 3.0, două porturi eSATA 6 Gbps și suport pentru 4 Way SLI sau CrossfireX.

Prețul Rampage IV Black Edition va fi puțin mai ridicat. Dacă Rampage IV Extreme se vinde la aproximativ 400 euro, Rampage IV Black Edition va costa probabil undeva la suma de 500 euro.

ASUS Rampage-IV-Black-Edition-3

Rampage-IV-Black-Edition-4

Rampage-IV-Black-Edition-5