App Translation – Dezvoltatorii Android primesc acces la servicii complete de traducere

App Translation - Dezvoltatorii Android primesc acces la servicii complete de traducere

Dezvoltatorii Android vor primi acces la serviciile de traducere pentru aplicații, servicii prezentate la evenimentul Google I/O din luna mai a acestui an.

Android Developer Lab

Servicul App Translation permite dezvoltatorilor să construiască aplicații în mai multe limbi fără a avea nevoie de o persoană care să traducă meniul acestora. App Translation Services poate fi downloadat prin intermediul aplicației pentru Dezvoltatori și îi va ajuta pe programatori să traducă tot textul pe care îl doresc. RVApp Studios a folosit opțiunea de traducere pentru încă 20 de limbi pentru jocul Zombie Ragdoll, lucru care i-a ajutat să obțină un public de 80% din țările nevorbitoare de limbă engleză.

Un alt exemplu este aplicația de dating SayHi Chat, care a văzut o creștere a download-urilor cu 120% de la momentul când au adăugat încă 13 limbi în portofoliu.

Se pare că traducerea aplicației în mai multe limbi are un impact mjor asupra numărului de download-uri, mai ales în situația în care aceasta este cu plată. Acest lucru ar trebui luat în considerare pentru toate aplicațiile destinate publicului larg, și care nu oferă servicii localizate pentru care este nevoie de un efort mult mai ridicat. Cred că aici se numără toate jocurile existente la momentul actual pentru Android, aplicațiile de chat și comunicare, sau cele pentru social media.

Mă întreb dacă acest servicu App Translation va fi folosit și de către companiile mari, gen Facebook, Twitter, și ce număr de utilizatori ai platformelor vor avea acestea după introducerea unui număr mai mare de limbi suportate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: