Aplicatia Path ignora setarile de securitate din telefon

, 02 Feb, 11:37

Desi nu este nici primul, nici ultimul scandal in care se afla o aplicatie de iOS, Path se pare ca greseste cam des cand vine vorba de securitatea datelor.

Path problema securitate

, dezvoltatorii aplicatiei Path se pare ca au calcat din nou gresit. De aceasta data, a fost descoperita de Jeffrey Paul, un cercetator in domeniul securitatii online.

Aparent, Path ignora setarile de intimate setate pe iDevice-uri si tag-uieste postarile facute prin aplicatia de socializare cu coordonatele GPS al locatiei in care va aflati. Interesant este ca intregul bug de securitate exploatat nici macar nu tine de iOS. In cazul postarilor cu poze atasate, Path citeste coordonatele GPS din tagul EXIF al fotografiilor folosite. In etapa urmatoare, o locatie este atasata coordonatelor GPS si respectiva locatie este folosita pentru o postare.

Desi este neclar si un pic suspect motivul pentru care Path ar folosi astfel de tactici, nu este exclus nici ca la mijloc sa fie o scapare din partea programatorilor responsabili de importul fotografiilor in aplicatie. Indiferent de motiv, problema se pare ca exista, iar pana la un nou update al aplicatiei solutia este sa va dezactivati complet geotaggingul la fotografii.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail