Analistii prezic o cota de piata AMD de 40%

Analistii prezic o cota de piata AMD de 40%

Analistii prognozeaza o cota de piata AMD de 40% pentru in urmatoarele sase luni, mai ales avand in vedere noile GPU-uri lansate.

AMD

De curand, AMD a lansat noile placi grafice Radeon R9-290X,  o placa ce are o performanta demna de invidiat si un pret mai mic decat ne asteptam. In perioada imediat urmatoare acestei lansari, Nvidia a venit cu reduceri de pret pentru multe din modelele lor, insa acest lucru nu a impiedicat ca predictiile referitoare la cota de piata AMD sa fie foarte bune.

Pe de alta parte, se cunoaste faptul ca cei care lucreaza in aceasta industrie au fost destul de rezervati cu privire la AMD, de aici si mirarea cand rapoartele arata si o probabilitate buna privind cota de piata AMD, de 40%. Compania a anuntat un profit net de 48 milioane de dolari in al treilea semenstru al acestui an, venituri ce au provenit in mare parte din produse customizate si din vanzari stabile de GPU-uri pentru desktop.

In ultimii ani, compania a oscilat de mai multe ori atat la vanzari, cat si in privinta lansarilor de produse revolutionare, dand semne de „oboseala” pe piata high-end. Se pare totusi ca strategia AMD este sa revina cu forte proaspete si, avand in vedere ca inca are doar un singur competitor pe piata de desktop, faptul ca o duce mai bine reprezinta doar vesti bune pentru consumatorul final.

Citește și: