AMD și-a asigurat o linie de credit de 500 milioane de dolari

, 13 Noi, 23:41

AMD s-a zbătut din punct de vedere financiar pentru a se menține pe piață, mai ales din cauza industriei de componente care este în scădere.

AMD-Opteron-64-Bit-Wallpaper

Astăzi, AMD a anunțat că și-a asigurat o linie de credit de 500 de milioane de dolari de la un grup de investitori. Bank of America este agentul în situația de față. Această linie de credit se va maturiza pe 12 noiembrie 2018, atunci fiind programată ultima dată de plată. Împrumutul are ca scop oferirea unei flexibilități de care AMD are nevoie la momentul actual pentru a continua dezvoltarea produselor sale.

AMD a încercat să obțină un cashflow imprtant în ultima vreme, recurgând la vânzarea campusului din Austin, Texas și a unei fabrici din Singapore, pentru ca apoi să le închirieze pentru a își desfășura în continuare activitatea. Această mutare nu a fost suficientă, aducându-i la momentul respectiv doar 210 milioane de dolari.

AMD este o companie cu multe idei bune, o companie care a făcut o mișcare foarte bună acum ceva vreme în ceea ce privește segmentul de plăci grafice. Pentru a nu pierde și mai mult startul și pentru a intra pe piața dispozitivelor mobile, avea nevoie de o sumă considerabilă de bani. Dezvoltarea costă, de cele mai multe ori, mai mult decât prima tranșă de produse pe care o aduce o companie pe piață. Să sperăm că vom vedea o revenire a companiei în curând, cu o serie de produse spectaculoase.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail