AMD dezvăluie acceleratorul grafic FirePro S10000 cu 12GB memorie video

AMD dezvăluie acceleratorul grafic FirePro S10000 cu 12GB memorie video

AMD a anunțat disponibilitatea lui FirePro S10000, o placă grafică pentru segmentul workstation sau enterprise, cu nu mai puțin de 12 GB memorie video.

amd firepro s10000

Acesta este primul accelerator grafic din industrie cu 12 GB memorie grafică, construit de AMD pentru dezvoltare sau procesare grafică de înaltă performanță. AMD FirePro S10000 se bazează pe două GPU-uri din seria Tahiti, iar cei 12 GB de memorie sunt de tip GDRR5 ECC. Placa poate oferi o performanță maximă de 5.91 TFLOPS în modul single-precision. Atunci când este nevoie de o verificare a datelor, placa oferă în modul double-precision, o performanță de 1.48 TFLOPS. Placa oferă posibilitatea dezvoltatorilor să se folosească de instrucțiunile din arhitectura GCN (Graphics Core Next) de la AMD. Soluția este impresionantă pentru o varietate de scenarii și tipuri de utilizare, și poate fi folosită atât pentru industria dezvoltării jocurilor video cât și pentru simulări complexe, imagistică, simulări auto. Despre preț nu cred că are rost să discutăm, acesta fiind de altfel necunoscut pentru publicul larg.

”Clienții noștri au cerut o soluție care oferă un suport de memorie crescut pentru a suporta seturi masive de date. Ca răspuns am anunțat AMD FirePro S10000 12 GB pentru a întâmpina această cerere și totodată cu suportul pentru OpenCL și cel al tehnologiilor de ultimă generație pe care le înglobează acest produs.” a declarat David Cummings, senior director și manager general pentru segmentul de grafică profesională AMD.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: