11 feb. 2013 | 15:00

AMD confirma intarzierea seriei Radeon 8000

ACTUALITATE
AMD confirma intarzierea seriei Radeon 8000

AMD a confirmat de curand ca seria Radeon 8000 va fi intarziata o vreme si ca isi va concentra eforturile pe Radeon 7000 pe parcursul acestui an. 

AMD Radeon Roadmap

Seria de placi Radeon 8000 a fost amanata. Nu se stie exact pentru cat timp, insa producatorul a mentionat ca se va concentra pe seria existenta deja pe piata, Radeon 7000, pe parcursul acestui an. Lansarea lui Radeon 8000 pentru mobile s-a dovedit astfel a fi doar un rebranding al unui cip mai vechi, un succesor adevarat al lui Radeon 7000 va vedea probabil lumina zilei la sfarsitul anului 2013, in Q4.

Intre timp, AMD isi va concentra eforturile in dezvltarea cipului in litografie de 28 nm, ce ar putea fi folosit in consolele de generatie urmatoare, probabil viitorul PS4. AMD a mentionat de asemenea ca nu isi va lasa clientii deoparte si va sustine un program intensiv de promovare ce includ titluri precum Bioschock Infinite, Crysis 3 si ultimul Tomb Raider ca pachet extra pentru placile grafice cumparate, sub numele de bundle-ul Never Settle. 

Situatia se pare ca este destul de delicata pentru AMD, probabil nu isi permite acum sa se ocupe si de procesorul de console, si de placile grafice. Compania se concentreaza oe vanzari si comenzi decat sa riste lansarea unui segment de placi grafice nou, care ar presupune si promovare.

AMD Radeon Roadmap_2-635x357