AIREAL – Senzatii fara accesorii, pentru senzorii gen Kinect

AIREAL - Senzatii fara accesorii, pentru senzorii gen Kinect

Interactiunile cu PC-ul s-au extins si in lumea reala. Dezvoltarile recente ale sistemelor ieftine de identificare ale gesturilor, ca Microsoft Kinect, in colaborare cu un sistem AIREAL ar putea revolutiona aceasta industrie. 

AIREAL

Un element cheie in aceasta lume a interfetelor controlate prin gesturi este absenta feedback-ului. Pentru a avea o experienta cat mai complexa, utilizatorii sunt nevoiti sa poarte dispozitive fizice – costume, manusi – pentru a primi acest feedback. Cu ajutorul lui AIREAL, aceste senzatii tactile pot fi recreate folosind aerul comprimat ce stimuleaza pielea utilizatorului, fara a mai fi nevoie de diverse accesorii.

Sistemul este gandit pentru a folosi cercuri (vortex-uri de aer comprimat) care pot parcurge o distanta relativ scurta, de cativa metri, pastrandu-si viteza si forma creata de dispozitiv. Sistemul nu are nevoie de alte instrumente sau dispozitive care sa fie in posesia utilizatorului, fiind practic o tehnologie ce poate fi folosita la o scara destul de larga.

Clipul de mai jos este destul de elocvent si ofera informatii mai detaliate despre aceasta tehnologie care este in curs de testare. Daca ne gandim putin, senzorul Kinect de la Microsoft a avut succes destul de mare, Wii-ul este insa pe primul loc, pentru ca detine un dispozitiv ce ramane in posesia utilizatorului si ofera feedback-ul de care vorbeam. Tehnologia AIREAL ar putea rezolva aceasta problema pentru orice fel de sistem de interactiune virtuala.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: