5 persoane acuzate de falsificarea a 160 milioane de carduri de credit

5 persoane acuzate de falsificarea a 160 milioane de carduri de credit

5 persoane au fost acuzate de falsificarea a peste 160 milioane de carduri de credit pe parcursul a 7 ani.

carduri de credit

Indivizii sunt de origine rusa, 4 dintre ei, al cincilea fiind ucrainian, acestia reusind sa falsifice mai mult de 160 milioane de carduri de credit intre anii 2005-2012. Falsificarea consta in obtinerea identificatorilor necesari efectuarii unei plati de pe cardul de credit, printre care numarul cardului si codul CV2 de pe spatele acestuia.

Acuzatii au avut ca tinta corporatii care efectuau tranzactii bancare si trimiteau acete date in mod constant, precum si lanturi de retail unde platile se efectuau cu cardul. Avocatii acuzarii sunt convinsi ca aceasta este cea mai mare schema de falsificare a informatiilor bancare intalnita vreodata, rezultatele fiind pierderea unor sume de sute de milioane de dolari.

Spre deosebire de cei care se mai ocupa cu astfel de operatiuni ilegale, cei cinci, nici macar nu s-au apropiat de bancomate sau au atins vreodata unul dintre cardurile de credit furate, operatiunea desfasurandu-se doar din spatele monitorului. Datele cardurilor erau apoi vandute cu sume intre 5 si 15 dolari bucata, clientii care cumparau mai multe desigur primind reduceri substantiale. Cardurile Europene erau considerate cele mai scumpe ajungand pana la 50 dolari bucata, in timp ce cele americane se vindeau cu doar 10 dolari in medie.

Momentan se pregateste un proces de mare amploare acestia fiind judecati in Statele Unite, acolo unde au fost si prinsi, si cel mai probabil pedeapsa va fi una maxima, mai ales pentru a crea un precedent in acest sens, si a ii afisa publicului drept exemplu negativ.

Citește și:
Etichete: