Zynga a incercat sa cumpere Rovio – nu i-a mers

Zynga a incercat sa cumpere Rovio - nu i-a mers

rovio-mobile-angry-birds

Zynga, gigantul din spatele unor jocuri precum Farmville, desi a cumparat zilele trecute cu 200 milioane $ o companie precum OMGPOP pentru simplul fapt ca avea un succes teribil cu Draw Something,pare sa nu vrea sa se opreasca aici.

Intr-un reportaj al celor de la Bloomberg, printre alte statistici interesante legate de compania care s-a imbogatit din jocuri de Facebook sunt mentionate si cateva informatii care pana acum nu au mai iesit la lumina. De exemplu, in perioada 2010 – 2011 Zynga a cumparat companii mai mici sau mai mari in valoare de 147,2 milioane$. Marea surpriza a venit insa cu referire la Rovio. Compania care a creat Angry Birds si care s-a imbogatit din jocul cross-platform se pare ca a fost curtata cu 2 miliarde $ de catre Zynga – oferta care a fost refuzata fara nici un fel de problema.

Intr-un interviu dat recent de catre Barry Cottle – fost director la EA si actual CEO la Zynga, acesta a mentionat cu mare entuziasm ca gigantul pe care il conduce se afla intr-o pozitie privilegiata prin faptul ca are 1,81 miliarde $ cash si ca nu are nici un fel de datorie. Din acest motiv, in viitorul apropiat, achizitiile de echipe mici de programatori care au avut un succes teribil cu diverse titluri sunt tinta principala.

Ramane sa vedem daca acest balon al jocurilor de Facebook va exploda intr-o zi.  Din pacate, avand in vedere numarul in continua crestere de utilizatori de Facebook, multi dintre ei descoperind acum jocuri precum Farmville sau Mafia Wars acest lucru nu pare sa se intample prea curand.

Citește și: