ZTE plateste 20-30 dolari pentru licenta de Windows Phone 7

ZTE plateste 20-30 dolari pentru licenta de Windows Phone 7

ZTE a lansat recent ultimul model de smartphone cu Windows Phone 7 in Marea Britanie, numit Tania.

Odata cu aceasta lansare, compania a precizat catre presa si costurile de productie ale unui smartphone cu Windows Phone 7. Pe langa faptul ca orice smartphone ce ruleaza sistemul de operare Microsoft trebuie sa aiba o serie de specificatii minime, precum un procesor de 1 GHz si 512 MB memorie RAM, pentru fiecare se plateste si o licenta. Astfel costurile lui ZTE sunt intre 23-30 dolari pentru fiecare smartphone doar pentru licenta.

Afirmatia este destul de surprinzatoare, cel putin pentru ca restul producatorilor de smartphone-uri ce folosesc sistemul de operare Microsoft se stia ca platesc in jur de 10-15 dolari pentru acea licenta. Cifrele oferite de ZTE par a fi cu mult mai mari decat cele asteptate, fapt ce sugereaza ca licentierea acestui sistem de operare nu este chiar corecta sau ca producatorii ar plati mai mult decat s-a vehiculat la ultima discutie.

Pentru ZTE ar fi de apreciat mai degraba o taxa mai mica pentru a atrage producatorul de partea lui Microsoft, in cazul in care faptele sunt reale si exista diferente pentru producatori.

Productia unui dispozitiv cu Windows Phone 7 este mai scumpa decat a unuia cu Android, cel putin asa se intampla pentru ZTE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: