Zenbook Prime – A doua generatie de ultrabook-uri ASUS ajunge in SUA

Zenbook Prime - A doua generatie de ultrabook-uri ASUS ajunge in SUA

asus-zenbook-prime

Cu preturi incepand de la 800 dolari, ASUS se pare ca vrea sa atace agresiv piata actuala de ultrabook-uri, mai ales acum, dupa update-ul la Ivy Bridge. Existau deja de ceva timp zvonuri referitoare la ce-a dea doua generatie de ultrabook-uri de la ASUS, dar astazi multe dintre ele s-au confirmat si multe dintre noile modele vor putea fi si achizitionate in curand.

Este vorba de UX21A, UX31A, UX32A si UX32VD. Primul vine cu un panou de 11 inci si celelalte 3 au panouri de 13”. UX32A foloseste un hard disk hibrid, in timp ce U31A foloseste un SSD. Varful de gama, UX32VD vine cu cu tot ce are U31A, componenta suplimentara fiind un GPU NVIDIA GT 620M.

Daca procesoarele sunt previzibile, si vorbim exclusiv de Ivy Bridge, panourile folosite nu mai sunt la fel de comune. Incepand de la modelul de 11 inci si mergand pana la cel de 13 inci, puteti apela la intoducerea unui panoul Full HD in ecuatie. Nu a iesit din ecuatie nici display-ul IPS cu rezolutie de 1366 x 768, un panou IPS Full HD pe un cadru atat de mic s-ar putea insa sa fie mult mai special. Desi designul per ansamblu pare identic, touchpad-ul a fost imbunatatit considerabil iar tastele au fost inaltate cu 12% pentru a da o senzatie mai confortabila la tehno redactare.

Ultrabook-urile de 13 inci vor incepe ca pret de la 1.000 dolari. Ca posibilitati de configurare, UX21A vine in doua configuratii posibile, una cu procesor Core i5 si SSD de 128Gb si una cu procesor Core i7 cu un SSD optional de 256GB.

Desi se vehiculeaza ca noile sisteme vor ajunge in curand pe piata, un motiv de intarziere ar putea fi cauzat de Intel, care a obligat companiile sa semneze un NDA-uri cu referire o serie de procesoare de ultima generatie. Nu trebuie neglijat nici faptul ca ASUS si-a asumat cateva rezerve cu referire la pretul final de achizitie al UX-urilor, atragand in numeroase randuri atentia asupra faptului ca aceste preturi s-ar putea schimba in magazine.

Citește și: